Schaijk

Zes bands op twee podia in De Phoenix

Twintigste editie van DofferBlues-festival in Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – In dorpshuis De Phoenix in Schaijk vindt zaterdag 9 november de twintigste editie plaats van het jaarlijkse DofferBlues-festival. Deze keer staan er zes bands op de twee podia. Vier daarvan stonden in de afgelopen twintig jaar al eens eerder op het festivalaffiche: The Juke Joints, Blood, Sweat & Kiers, Little Boogie Boy en de JPK Band. The Dibs en Vanja Sky spelen voor het eerst op DofferBlues.

Headliner van DofferBlues 2019 is Vanja Sky (foto), een jonge gitariste en zangeres uit Kroatië. Ze werd ontdekt door Ruf Records. Dat is een label met een neus voor talent dat onder andere ook Joan Shaw Taylor, Anna Popovic en Laurence Jones ontdekte. Samen met Mike Zito en Bernard Allison nam Vanja Sky de cd Bad Penny op. Vernoemd naar een nummer van Rory Gallagher, die zij naast Stevie Ray Vaughan en Albert King tot haar inspiratiebronnen rekent. Lekker vlotte uptempo bluesrock, fijn gitaarspel en goede vocalen, dat is wat je kunt verwachten van Vanja Sky.

The Dibs en The Juke Joints
The Dibs is een nieuwe rhythm-’n-bluesband uit België met een twist of soul. Gitarist Stanley Patty zagen we vorig jaar al bij Black Cat Biscuit. Dezelfde kwaliteit, maar dan beter.
De Zeeuwse Juke Joints zijn een vaste waarde op DofferBlues. Al meer dan 35 jaar ‘Masters of Rock Rollin’ Blues’. Ze stonden voor het laatst in 2011 op het hoofdpodium in Schaijk, dus werd het weer tijd. De heren hebben de afgelopen jaren tot twee keer toe de Award voor ‘The Best Dutch Blues Band’ gewonnen van The Dutch Blues Foundation. Deze Zeeuwse gasten promoten zichzelf prima, zijn nog steeds met regelmaat op de diverse podia in Nederland en België te zien, maar ook ver daarbuiten: Duitsland, Frankrijk, Polen, Noorwegen, Engeland en zelfs nog verder de plas over in de USA. Ze stonden op alle bluesfestivals van naam in de wereld en organiseren zelf jaarlijks het altijd uitverkochte Kwadendamme Bluesfestival.

Blood, Sweat & Kiers
Blood, Sweat & Kiers is de formatie rond saxofonist Wouter Kiers. Zij stonden in 2010 op DofferBlues en staan garant voor een avond dansen, feesten, beulen, swingen, maar bovenal genieten. ‘Sax, jump and rock-‘n-roll’! Met gitaar, drums, bas, drie vocalen maar vooral de tenorsax van Wouter Kiers. De band klinkt als een muzikale snelkookpan van diverse stijlen: dubbel gemixt en extra gekruid. Maar altijd met die ‘roots’ van waar ze vandaan komen.

Little Boogie Boy
Little Boogie Boy (Hein Meijer) stond in 2011 ook al op het hoofdpodium van DofferBlues. Het was toen het eerste optreden met zijn nieuwe drummer Bert Fonderie en samen met bassist Jan den Boer zorgen ze weer voor een uurtje vakmanschap en happy blues in Schaijk.

JPK Band
Afsluiter dit jaar is de JPK band. JPK staat voor de frontman, zanger/gitarist Jan Pieter Kuijten uit Veghel. Hij stond in 2013 ook al op DofferBlues en speelt met zijn driemansband samen met Jan Keuter op drums en Rinus de Lang op bas sinds 2000 in alle cafés en op alle festivals in de regio. Een bluesrocktrio met een onmiskenbaar eigen geluid, live muziek vol drive en passie. Naast eigen werk spelen ze ook hun eigen interpretatie van hits van andere beroemde artiesten zoals Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Roy Buchanan, Ten Years After, Johnny Winter, Chuck Berry en Elvis Presley. Maar alles met het JPK-sausje erover.

Tickets
Meer informatie is te vinden op www.dofferblues.nl. Kaarten zijn in de voorverkoop te bestellen op de website en kosten 17,50 (inclusief kosten). Tickets zijn tevens verkrijgbaar bij de hoofdsponsor van het festival, Restaurant-Café De Potter aan de Pastoor van Winkelstraat 2 in Schaijk of bij The Read Shop aan de Runstraat 4 in Schaijk. Aan de zaal kosten de kaarten 20 euro. DofferBlues-festival begint 9 november om 20.30 uur en vindt plaats in De Phoenix aan de Pastoor van Winkelstraat 11 in Schaijk.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties