Schaijk

Tuinvrijwilligers gezocht voor huis Jan de Jong

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCAHIJK - Afgelopen herfst- en wintermaanden is door een enthousiaste groep tuinvrijwilligers onder de hoede van Vereniging Hendrick de Keyser heel veel werk verzet in de tuinen van het huis van wijlen Jan de Jong in Schaijk. Inmiddels zijn de perken en borders door een aannemer vakkundig – en in de Bossche School maten - hersteld. De moestuin is klaar voor planten en zaaien zoals dat vroeger, toen de familie er nog woonde, het geval was. Voor andere tuindelen is een begin gemaakt voor herstel zoals de kleinfruittuin, de schapenwei, de voortuin en de tuin rond de zwemvijver.

Extra handen zijn van harte welkom. Het tuinwerk is zeer gevarieerd: moestuinwerk, sierborders inrichten, paden onderhouden, de kleinfruittuin aanpakken, bloembakken water geven, stoepen aanvegen, grasmaaien en nog meer. Veel werk is handmatig. Ook zwaarder werk ligt in het verschiet voor wie dat als uitdaging ziet, zoals bijvoorbeeld het bos opschonen voor een wandeling buiten de muren, het kloven van haardhout en de composthoop maken.

Heb je belangstelling om aan te sluiten of wil je eerst een keer komen kijken of het werk je iets lijkt? Neem dan contact op met Liesbeth de Jong (liesbeth.de.jong17@gmail.com / 06-11001170) of Winfried Lijdsman (info@lijdsmantuinen.nl).

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties