Schaijk

Tuinvereniging ’t Spitje Schaijk zwaait de poorten open

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Zondag 26 mei gooit Volkstuinvereniging ’t Spitje aan de Zandstraat in Schaijk haar poorten weer open voor het publiek. Van 11 tot 16 uur laten de amateurtuinders belangstellenden graag meegenieten van hun gezonde hobby.

Afgelopen jaren kende Landerd de Open Tuinendagen. Ondanks het grote succes van deze dagen heeft de organisatie besloten om er niet mee door te gaan. De leden van ’t Spitje hebben er daarom voor gekozen om zelfstandig verder te gaan met een jaarlijkse expo-dag.

"De reden is eenvoudig", vertelt Kees de Zeeuw namens 't Spitje, "we zijn trots op wat wij op het volkstuincomplex laten groeien en bloeien en vinden het een leuk idee om anderen daar jaarlijks van te laten meegenieten. En natuurlijk zou het leuk zijn als dit bezoekers er toe kan verleiden zelf te gaan tuinieren. Op een vierkante meter in de achtertuin, in potten voor het raam of op een te huren perceel bij ’t Spitje. Want ja, er zijn nog enkele percelen over."

De volkstuinen van ’t Spitje zijn echte werktuinen: er wordt primair geteeld voor de eigen voedselvoorziening, in de volle grond en in diverse tunnelkassen. "Op die manier zie je overal de inheemse groenten de kop op steken maar ook exotische gewassen worden volop geteeld. Daarnaast zie je steeds vaker allerlei bloemensoorten in de tuinen verschijnen. Geur en kleur spelen een belangrijke rol bij ’t Spitje. Ook kleine fruitboompjes staan her en der in de tuinen verspreid."

Zondag 26 mei zijn meerdere leden aanwezig om informatie te geven over hun hobby. Op het terrasje bij het clubgebouw kun je terecht voor een drankje met een koekje en het duo ReMake zorgt voor achtergrondmuziek. En verder presenteren de leden van 't Spitje hun tuintjes in volle glorie.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties