Schaijk

Tuinen door Thijs en Bart uit Schaijk doet mee aan ‘Hovenier Helpt’

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Tuinen door Thuis en Bart uit Schaijk doet dit najaar mee aan Hovenier Helpt. Dit landelijke initiatief is in het leven geroepen om hulpbehoevende mensen te ondersteunen in hun groene (tuin)omgeving. Tijdens de actieweek, van 25 tot en met 30 september, zetten ruim 350 hoveniers uit het hele land zich belangeloos in.

Bart Geurts van Kessel was direct enthousiast toen hij benaderd werd door de organisatie. "We proberen met ons bedrijf zoveel mogelijk maatschappelijk betrokken te zijn", laat hij weten. "Daarom is het leuk dat we vanuit ons vakgebied een steentje kunnen bijdragen aan de samenleving. Een week lang zetten we ons in voor mensen die om uiteenlopende redenen niet in staat zijn hun eigen tuin of groene omgeving te onderhouden."

Aanmelden
Iedereen kan een project indienen. "Of het nu gaat om de buurvrouw op leeftijd die haar heg niet meer kan snoeien of opa die moeite heeft om zich voort te bewegen op het verzakte tuinpad", licht Bart toe. "De organisatie heeft slechts een paar voorwaarden gesteld voor deelname: het project moet in één dag zijn uit te voeren en materialen worden niet geleverd."
Projecten kunnen tot uiterlijk 1 september worden ingediend. Begin september worden vervolgens de projecten bekendgemaakt die gekoppeld zijn aan een hovenier. Vorig jaar werden ruim 200 projecten ingediend. Een groot deel hiervan werd belangeloos uitgevoerd door een hovenier uit de regio.

Meer informatie over het project is te lezen op www.hovenierhelpt.nl. Projecten kunnen tot 1 september via de website worden aangemeld of via aanmelden@hovenierhelpt.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen

Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?