Schaijk

Frank Henst over fietsen Alpe d’HuZes

'Trainen voor een geweldig doel'

Door Siem van Merwijk

SCHAIJK - Jaarlijks trekken duizenden Nederlanders richting Frankrijk voor het welbekende evenement Alpe d’HuZes. Hierbij wordt een week lang toegeleefd naar de dag waarop de deelnemers massaal de fenomenale berg Alpe d’Huez op fietsen voor het goede doel. Onder hen is ook Frank Henst (31) uit Schaijk. Hij is al maanden in training met als ultiem doel om de berg zes keer op te fietsen voor het goede doel. Arena sprak met Frank tijdens zijn voorbereiding op dit speciale evenement.

Speciaal is het evenement namelijk zeker voor Frank. Vier jaar geleden verloor hij zijn vader aan de gevolgen van kanker en sindsdien is het rijden van de Alpe d’HuZes voor hem een belangrijke doelstelling. “Al jarenlang wil ik het doen, maar steeds dacht ik dat het niet in mijn planning paste. Dit jaar heb ik de knoop doorgehakt en ga ik het gewoon doen, daar plan ik dan maar omheen.”

Barbecue
Om geld op te halen voor het KWF, wat het hoofddoel is van het evenement, organiseert Frank een barbecue. Dit doet hij bij De Notaris. “Luuk (van Heereveld, red.) hoorde van mijn idee en besloot me direct te helpen door de locatie van de barbecue te faciliteren.” Daarbij krijgt Frank nog steun van De Swart Keijzers & Co en Slagerij van Kraaij, die ook hun steentje bijdragen. “Het doel is natuurlijk geld ophalen voor het goede doel, maar ik wil mensen die komen vooral een gezellige middag/avond bezorgen en duidelijk maken wat ik precies ga doen.”
Frank haalt namelijk niet in zijn eentje geld op voor het KWF. Hij is onderdeel van Team Big Challenge, een team dat wordt vertegenwoordigd door mensen uit de agrarische sector. “We hebben thuis jarenlang een boerenbedrijf gehad en ik ben zelf nog steeds werkzaam in de sector, dus dit team sluit het best bij mij aan.” Het doel van het team is geld ophalen voor het goede doel en daarmee tevens de varkenssector in beter daglicht zetten.

Geen ‘mooiweerfietsen’
Op weg naar de grootste sportieve uitdaging van zijn leven is Frank volop in training. “Ik fietste al wekelijks hobbymatig, maar nu wordt mijn voorbereiding echt serieus. Denk dan aan opbouwen van intensiteit, letten op mijn voeding en het kweken van uithoudingsvermogen.” Het grote verschil tussen fietsen met vrienden en zijn huidige training is volgens Frank dat het niet alleen maar mooiweerfietsen is: “Terwijl mijn vrienden de fiets laten staan wanneer het regent, ga ik gewoon op pad. Dat is natuurlijk niet altijd even leuk, maar het is voor een geweldig doel. ”
Als laatste voorbereidingen rijdt Frank nog een aantal bekende voorjaarsklassiekers uit de wielerwereld zoals Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race. “Dit zijn ultieme trainingen waarbij alles er omheen op en top geregeld is van het parcours zelf tot de faciliteiten.”
Van 31 mei tot en met 6 juni reist Frank samen met zijn familie af naar Frankrijk waar zij de hele week rondom De Alpe d’HuZes gaan beleven. “Het wordt natuurlijk een speciale en mooie week voor ons, ik heb er erg veel zin in.’’ Een concreet doel op sportief vlak heeft Frank niet per se op 6 juni. “Natuurlijk is het het mooist om de berg zes keer op te fietsen, maar wanneer ik iemand mee omhoog kan fietsen is dat natuurlijk ook een geweldige ervaring. Als ik daardoor misschien een paar keer minder omhoog kom maakt het me echt niets uit.”

Om Frank te helpen kun je uiteraard op 19 mei komen barbecueën bij De Notaris. Er zijn hiervoor negentig plaatsen beschikbaar en bij mooi weer komen hier nog dertig extra plekken bij. De inschrijfkosten zijn 35 euro per persoon; eten en drinken zijn hierbij inbegrepen. Inschrijven kan bij De Notaris. Kun je niet komen barbecueën maar wil je Frank toch graag steunen? Doneren kan online via www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/frankhenst/alpeen

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties