Schaijk

Top 10-klassering voor kunstschaatsster Lois Marly Libregts

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Afgelopen weekend vond de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe kunstschaatsseizoen in Nederland plaats. In een nieuwe categorie, de Advanced Novice, schaatste de Schaijkse Lois Marly Libregts zowel een korte als een lange (vrije) kür. De wedstrijd is voor deze categorie over twee dagen verspreid.

Lois (links) samen Eline Seuren uit Asten.

Zaterdag schaatste Lois haar korte kür, een tango, Por Una Cabeza, die ze mooi uitvoerde en waar ze als vijfde mee finishte. Dit maakte dat ze mocht starten in de laatste startgroep op zondag. Op zondag schaatste Lois haar lange kür op het nummer Bad van Micheal Jackson. Een nieuwe kür met een totaal andere stijl dan de korte. Het is een uitdagende 'snelle' kür waar Lois nog veel in kan groeien en waar de afgelopen maanden hard op getraind is. Met veel energie ging Lois haar kür in. Vol dynamiek voerde ze haar kür uit, door gemiste sprongen technisch niet perfect, qua presentatie goed. Lois eindigde op een elfde plaats in de vrije kür. Overall eindigde Lois met plaats 10 in de top 10.

Lois gaat inmiddels iedere dag naar de topsportklas van het Rodenborch College in Rosmalen en van daaruit direct door naar het Sportiom waar 6 dagen per week wordt getraind. De KNSB Cup-wedstrijden zijn dit jaar live te volgen via de livestream www.showyourskill.online/livestream.html

De volgende wedstrijd van Lois is in Kanaus, Litouwen, van 19 tot en met 22 oktober.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?