Schaijk

Toerisme op kindermaat...

Door Harry C.A. Daudt

Een ware ontdekking. Voor ons grootouders althans uit de gemeente Grave. ‘Het Avonturenpad van Docus de Das’.

De gemeente Landerd heeft een van zijn vele bospercelen verrijkt met een ‘educatieve’ wandeling. Kinderen kunnen er klimmen en klauteren, onderzoeken en ook ... luisteren naar een origineel modern sprookje, waarin dieren uit het bos in de hoofdrol. Zeven dieren blijken er nogal in de war.
De specht bijvoorbeeld,woont onder de grond en het ree slaapt in een vogelnest. Met zeven opdrachten kunnen de kinderen aan de gang; de verwarring, met eigen ogen, ontdekken.
Een slingerend pad verraadt pas op het laatst een nieuwe vindplaats van een der sprookjesachtige merkwaardigheden.
Mij trof het Brabantse rood-wit detail waarmee de dieren waren uitgerust. Maar dat zou schijn kunnen zijn en schijn bedriegt.

Verrassend, waarmee de kinderen zelf aan komen dragen en de (groot)ouders bevragen over de vreemde gedragingen van de uit hout gehakte en gesneden dierfiguren. Ze duiken overal in het bos op; onder meer in en aan een vennetje, waaraan een ‘waterwerk’. Naar hartenlust konden onze kleinkinderen er met water knoeien en knutselen met zand en water.
Een bleek zonnetje zorgde nog eens voor een geslaagde picknick op een bankje, strategisch geplaatst voor ‘grootouderlijk’ toerzicht.
Het was samen met twee van onze acht kleinkinderen genieten van dichtbije natuur. Kortom een 'toeristische aanrader' en ook nog eens dichtbij huis. Met dank aan en complimenten voor het toeristisch platform van de gemeente Landerd en de talrijke sponsors.

Komend uit de richting Grave:
Linksaf slaan bij de kruising van de weg waar een restaurant en een autoshowroom elkaar aanblikken. De autoshowroom links laten liggen en vervolgens de richting ‘Nieuwe Hoeven’ inslaan. Doorrijden tot bijna het einde van de weg. Rechts ziet u een parkeerplek; volg de borden: Natuurpad. Het kan bijna niet missen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen

Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?