Schaijk

Tiny Living in Schaijk?

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Binnen het burgerinitiatief De Toekomst van Schaijk is er een werkgroep actief die zich bezighoudt met ‘wonen’ in het dorp. Denk daarbij aan starterswoningen, duurzaam wonen, maar ook het zogeheten Tiny Living.

Een tiny house is een compact en klein huis dat geschikt is voor een minimalistische en milieuvriendelijke levensstijl. Het principe is overgewaaid uit Amerika. Letterlijk betekent een tiny house niet meer dan een klein huis. Het heeft een woonoppervlak van maximaal 50 vierkante meter. Het is echter geen caravan maar echt een huis dat op een innovatieve manier is gebouwd, meestal met natuurlijke materialen of materialen die op een ecologisch verantwoorde wijze zijn verkregen. Denk hierbij aan hout, riet en kurk. Hoewel een tiny house klein is wordt er wel zorg besteed aan de architectuur en vormgeving.

Proefproject
"We zijn al twee keer bij de gemeente geweest om over het onderwerp Tiny Living te praten en hier en daar horen we ook mensen die geïnteresseerd zijn in deze woonvorm", zeggen Karin Akkers en Bas Griffioen namens de werkgroep Wonen van De Toekomst van Schaijk. "Om de energie van deze werkgroep goed in te zetten zijn we nu benieuwd wie er - op termijn - serieus geinteresseerd is in Tiny Living: het helpt bij het vinden van een proefproject, het activeren van de beslissers en geeft vooral een platform om samen op te trekken om die toekomst voor te bereiden. Volgende stappen kunnen zijn: de werkgroep uitbreiden, een manifestatie organiseren en leren van andere initiatieven om ons heen: richting geven aan de Schaijkse variant."

Ben je geinteresseerd of wil je bijdragen, mail dan naar management@schaijkeenwerelddorp.nl. Karin en Bas: "Zonder verplichtingen, we willen voor nu eerst even puur de interesse peilen om te bepalen hoe (hard) we verder gaan."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties