Schaijk

Thom van de Lagemaat & Robbe de Veene tiende in WK zijspan

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/OSS - Afgelopen weekend vond op circuit De Witte Ruysheuvel in Oss de Grand Prix zijspannen plaats. Team #99 van Thom van de Lagemaat uit Schaijk nam, met zijn Belgische bakkenist Robbe de Veene, hieraan deel. Resultaat: een fraaie tiende plaats in de eindstand om het wereldkampioenschap zijspancross 2021.

Op zaterdag begon de dag met een vrije training waarbij Team #99 een vierde tijd wist neer te zetten binnen de A-groep. Dit beloofde veel goeds voor de rest van het weekend. Tijdens de tijdtraining behaalde Thom en Robbe een nette zesde plaats in de A-groep waardoor ze zaterdagmiddag, tijdens de eerste manche in dit sterke startveld als elfde naar het starthek mochten rijden.
Het circuit was nat en ook het startterrein bevatte veel diepe sporen. Team #99 kwam hierdoor na het vallen van het starthek niet meteen goed van zijn plaats, maar wist uiteindelijk toch als dertiende door te komen. Tijdens een spannende manche wist Team #99 op te klimmen naar een negende plaats. Er werd gestreden om de achtste plaats met Leferink/Beleckas toen Team #99 getroffen werd door een steen tussen het voorwiel, waardoor Thom en Robbe twee plaatsen terugzakten. Uiteindelijk eindigden ze op een elfde plaats, maar daardoor werden wel voldoende WK-punten binnengehaald om deze dag af te sluiten op een verdienstelijke tiende plaats in de stand om het Wereldkampioenschap.

Op zondag moest er door Team #99 serieus gestreden worden om deze tiende plaats vast te houden. In de tweede manche kwamen Thom en Robbe na een redelijke start door op een vijftiende plaats. Dit bleef een ronde of drie zo en toen wisten ze aantal plaatsen op te schuiven. Liggend op de twaalfde plaats liet Team #99 helaas de motor afslaan, waarna ze aan een inhaalrace moesten beginnen en uiteindelijk op een dertiende plaats over de finish kwamen.
De derde manche was nodig om de tiende plaats in de eindstand zeker te stellen, in de stand lagen team #99 en hun directe concurrenten maar een paar punten uit elkaar. Een spannende manche volgde waarbij de directe concurrenten door iedereen goed in de gaten werden gehouden en er volop gerekend werd hoe het met de voorsprong van Team #99 zou zijn als de finishvlag zou vallen. Thom en Robbe wisten deze manche uiteindelijk op een knappe veertiende plaats te finishen, in de daguitslag zijn ze op plaats 13 geëindigd.

Hierdoor zijn Thom van de Lagemaat met zijn bakkenist Robbe de Veene op de tiende plaats geëindigd in de eindstand van het WK zijspancross 2021. Team #99 heeft hun doel voor 2021 bereikt én heeft besloten volgend seizoen weer samen te gaan vlammen in de strijd om het WK zijspancross 2022.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties