Schaijk

Film Loving Vincent te zien op 31 augustus

Terras achter Notaris Schaijk wordt sfeervolle openluchtbioscoop

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Het terras achter eetcafé De Notaris aan de Schutsboomstraat in Schaijk wordt vrijdag 31 augustus omgetoverd in een sfeervol aangeklede zomeravondbioscoop. Vanaf 20.30 uur is dan de film Loving Vincent te zien. De speciale ‘buitenbios’ biedt plaats aan zo’n honderd bezoekers. Er staan flink wat stoelen, maar je mag ook je eigen favoriete stoel meenemen. Toegang is gratis, maar een kleine bijdrage in de pet na afloop wordt zeer gewaardeerd.

De openluchtbioscoop, gefaciliteerd door De Groene Engel in Oss, is een initiatief van Tilly van den Hoogen en Willemien Manders. De twee zijn lid van de werkgroep ‘Het Sociale Hart’ van het actieprogramma De Toekomst van Schaijk. “Een van onze speerpunten is het organiseren van meer culturele activiteiten in Schaijk”, vertelt Tilly. “Zo zijn we op het idee gekomen voor een buitenbioscoop op een zomeravond.”

Locatie
Het vinden van een geschikte bioscooplocatie in Schaijk was niet eenvoudig, geeft Tilly aan. “Vanwege de werkzaamheden in het kader van het nieuwe centrumplan ligt het dorp flink overhoop. We hoopten aanvankelijk op het plein voor dorpshuis De Phoenix, maar ook dat gaat rond die tijd op de schop. We zijn dan ook heel blij dat we terecht kunnen op het terras achter De Notaris. Het scherm past daar en er is ruimte voor zo’n honderd bezoekers.”

‘Iets cultureels te doen’
Luuk van Heereveld van eetcafé De Notaris, zelf een fervent filmliefhebber, was direct enthousiast toen Tilly en Willemien hem vroegen of hij het terras achter zijn horecazaak beschikbaar wilde stellen voor de openluchtbios. “Ik vind het een heel mooi idee en het is natuurlijk altijd leuk om nieuwe dingen te organiseren. Daarnaast denk ik dat het belangrijk is dat er af en toe iets cultureels is te doen in Schaijk.”

Loving Vincent
Loving Vincent is een bijzondere film over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. Met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad? Of was het geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.

‘Voor iedereen toegankelijk’
“Ik heb Loving Vincent zelf al gezien. Het is een hele mooie film met ook prachtige muziek erin. Echt een film die voor iedereen toegankelijk is”, vertelt Tilly van den Hoogen, die hoopt op een grote opkomst. “We hebben de afgelopen weken op diverse plekken flyers verspreid en die zijn gretig meegenomen. Dat is alvast een goed teken.”

Agenda BuitenBios On Tour
De Osse cultuurtempel Groene Engel draait deze zomer op vijf bijzondere locaties films in de open lucht.
16/08: Park naast Groene Engel Oss - A Ciambra
17/08: Het Raadhuis Lithoijen - Zookeeper’s Wife
23/08: Park naast Groene Engel Oss - I, Daniel Blake
24/08: Theater Hoessenbosch Berghem - Vele hemels boven de zevende
30/08: Park naast Groene Engel Oss - Song to Song
31/08: De Notaris Schaijk - Loving Vincent
06/09: Park naast Groene Engel Oss - The Leisure Seeker
07/09: Gemeenschapshuis Acropolis Megen - The Florida Project
13/09: Park naast Groene Engel Oss - The Light between oceans

Meer info: www.groene-engel.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties