Schaijk

Garagesale op 21 mei om geld in te zamelen

Team van TWC Ons Verzet fietst Tour for Life

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/REEK - Tour for Life is een fietstocht van 1.300 kilometer met ruim 17.000 hoogtemeters, verdeeld over acht etappes, van het Italiaanse Bardoneccia naar Sittard. Een pittige route die over enkele beroemde cols voert. Vier leden van TWC Ons Verzet Schaijk gaan de uitdaging aan. Arend van Rhijn, Henk Willems, Theo Wolbrink en Carlo Nooij van TWC Ons fietsen van 26 augustus tot en met 2 september via onder meer de Alpen en door de Ardennen naar huis. Hiermee zamelen ze geld in voor het Daniel den Hoed fonds, dat daarmee wetenschappelijk onderzoek financiert door het Erasmus MC Kanker Instituut.

Theo Wolbrink, Arend van Rhijn, Henk Willems en Carlo Nooij.

Het is niet voor het eerst dat leden van Ons Verzet meedoen aan Tour for Life, een van de zwaarste wielertochten in deze categorie. In 2016 nam een team van zes personen deel. De verhalen maakten enorme indruk op Van Rhijn. “Daarom heb ik me vorig jaar aangemeld als fysiotherapeut”, vertelt hij. “Toen heb ik dus van de andere kant mee gemaakt. Het is een mobiel cursus dat elke dag verplaatst. Als vrijwilliger hoor je er gewoon bij. Je moet het die acht dagen met elkaar zien te redden: de deelnemers en het ondersteunende team samen. Het is heel intensief. In je eentje red je het niet.”
Als wielrenner komt Van Rhijn pas net om de hoek kijken. “Ik zit pas twee jaar op de fiets”, geeft hij toe. “Het is dus een hele uitdaging voor me. Fysiek gaat het zwaar worden. Gelukkig krijg ik goede ondersteuning van mijn teamgenoten. Een jaar geleden had ik dit nog niet aangedurfd. Ik ben een van de oudere deelnemers aan Tour for Life. Ik wil laten zien dat een dergelijke sportieve uitdaging op deze leeftijd nog mogelijk is.”

Teambelang
Ook Henk Willems maakt onderdeel uit van het team. “Twee jaar geleden kwam nog te vroeg voor me”, legt hij uit. “Ik heb toen de hele tour vanaf de zijlijn gevolgd. Dat was heel aangrijpend. Ik heb ons team destijds mee ingehaald bij de finish. Inmiddels zijn de kinderen oud genoeg en heb ik de stap wel durven zetten. Hopelijk stimuleer ik anderen ook met mijn keuze.”
Willems heeft bewust voor Tour for Life gekozen. “Ik ben een echt teammens”, stelt hij. “Dat is altijd zo geweest. Het belang van het team staat bij mij voorop. Daarom zijn andere goede-doelenacties niet aan mij besteed. Dan ben je een individu. Het gaat mij er niet om wie het hardst kan fietsen of het snelst bovenop een berg is. We hebben afgesproken als team samen op te rijden. Daar haal ik mijn voldoening uit: we gaan het met z'n vieren halen.”

'Kilometers maken'
De training van de vier heren is in volle gang. “Het allerbelangrijkste is het kweken van zitvlees”, denkt Willems. “Simpelweg kilometers maken. Daarom fiets ik elke dag op en neer naar het werk. Je hoeft niet per se een berg op te fietsen om te trainen, hard tegen de wind werkt ook. Toch gaan we ook nog wel naar het buitenland om te oefenen met hoogtemeters. Theo is onze ervaren man; hij heeft vertrouwen in het team.”
Van Rhijn heeft er zin in. “De Alpen zijn natuurlijk zwaar, maar Luxemburg en de Ardennen worden vaak onderschat”, zegt hij. “Dat is tegen het einde van de tour. Dan gaat vermoeidheid ook nog een rol spelen. In dat opzicht is voeding heel belangrijk. Je lichaam heeft brandstof nodig. Daarvoor hebben we ons eigen begeleidingsteam en er zijn onderweg posten van de organisatie.”

'Gezellige dag'
Voor een startbewijs aan de Tour for Life moet je minimaal 2.500 euro meenemen. Daarnaast heb je nog kosten voor de reis ernaartoe, materiaal en alles wat er nog meer bij komt kijken. “We kunnen alle hulp gebruiken”, stelt Van Rhijn. “Daarom houden we maandag 21 mei een gezellige garagesale bij ons in de tuin. Dat is tweede pinksterdag. Die dag zijn er mooie dingen te koop en leuke activiteiten te beleven. Verder zijn er stands van bedrijven als Zorgboerderij Reek en de Backyard Gym.”
Van Rhijn zegt dat het die dag vooral om de gezelligheid gaat. “We zorgen dat er een terras is, eventueel overkapt bij slecht weer”, vervolgt hij. “Het is onze hoop dat heel Reek even een kijkje komt nemen. Al is het maar voor een kopje koffie of thee met iets lekkers. Alles draagt bij aan ons doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen.”

De garagesale voor de Tour for Life is maandag 21 mei aan de Smitsweg 3 in Reek. Heb je nog mooie spullen die verkocht mogen worden voor het goede doel? Neem dan contact op met Arend van Rhijn via 0486-420563 of rhijn171@gmail. Iedereen is uitgenodigd.

Theo Wolbrink, Henk Willems, Carlo Nooij en Arend van Rhijn.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties