Schaijk

Schaijks bedrijf in heel Europa actief

Swanenberg IJzer Groep verzorgt infrastructuur 75e D-Day herdenking Normandië

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – De Swanenberg IJzer Groep uit Schaijk legt door heel Europa rijplaten. Of het nu is op de befaamde Alpe d’Huez, bij een concert van Madonna in Boedapest of bij een optreden van Celine Dion in Polen, je komt de rijplaten van Swanenberg overal tegen. Heel bijzonder dit jaar is dat Swanenberg de complete infrastructuur verzorgt voor de 75e D-Day-herdenking in Normandië.

“We doen dit inmiddels voor de vierde keer. Ook in 2004, 2009 en 2014 waren we van de partij bij de D-Day-herdenking”, vertelt Adriaan Keijzer namens de Swanenberg IJzer Groep. “Het is en blijft iedere keer weer zeer indrukwekkend als je de begraafplaats ziet bij Omaha Beach, waar circa 10.000 militairen begraven liggen. Eigenlijk geldt dat voor het hele gebied als je weet wat zich daar allemaal heeft afgespeeld.”

In 2004 waren nog best veel oud-militairen aanwezig bij de herdenking in Normandië, weet Keijzer. “Maar dat werd iedere vijf jaar minder. Nu, in 2019, zijn de nog levende militairen minstens 93-94 jaar oud. Zij die het nog kunnen bezoeken nog iedere keer trouw het gebied waar het 75 jaar geleden een hel op aarde was. De herdenkingen zullen hopelijk tot in de lengte van jaren blijven plaatsvinden als eerbetoon aan degenen die daar zijn gestorven zijn.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties