Schaijk

Stilleven van Brabant Remembers bij Atelier Anders

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Bij de start van de expositie ‘Van herinnering tot fantasie’ is de maquette van het Stillevenproject Brabant Remembers verhuisd. Na een periode op het gemeentehuis en bij Compostella in Zeeland te hebben gestaan, heeft hij nu zijn plek bij Atelier Anders in Schaijk. Hij blijft daar tot het einde van de huidige expositie, tussen de fotografie van Sacha Goossens en geurende kunst van Marly Pijnenburg.

Zaterdag 14 september verhuist de maquette naar De Phoenix en is daar een dag later tijdens het Market Garden-event te bezichtigen. Die dag is er van alles te doen, te zien en te horen. Zo is er een gezamenlijk optreden van de muziekverenigingen Concordia Schaijk en Semper Crescendo Reek.

De maquettes van het project zijn ontworpen door studio Rocco Verdult. De stillevens vertellen 75 oorlogsverhalen. Elke Brabantse gemeente heeft een maquette mogen ontvangen. De maquette van Landerd vertelt het verhaal van Wim Boeijen uit Reek. Alle stlllevens zijn samen te zien zijn tijdens de Dutch Design Week, die van 19 tot 27 oktober in Eindhoven gehouden wordt.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties