Schaijk

Stikaro brengt rolstoelbus naar Roemenië

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De inzamelingsactie van Stichting Kansarmen Roemenië (Stikaro) uit Schaijk voor een rolstoelbus voor zwaar meervoudig gehandicapte kinderen in Roemenië was een groot succes. Het is de organisatie gelukt om het voertuig aan te schaffen. De bus is eind september naar het kinderhuis in het Roemeense Cristuru Secuiesc gebracht.

Het idee ontstond bij wijlen Piet van Rossum, bestuurslid van Stikaro. Hij wilde iets doen voor het kinderhuis. De directrice is naar haar wensen gevraagd. Ze wilde graag een minibus waarin rolstoelen op een veilige manier vervoerd kunnen worden. Daarvoor is onder meer contact gezocht met Stichting Schagen Roemenië, dat zich ook inzet voor hetzelfde kinderhuis. Verder werd een geldinzamelingsactie in het leven geroepen. Tot slot is de verkopende partij gebracht water bij de wijn te doen. Zo is het Stikaro gelukt om de rolstoelbus aan te schaffen.
Vrijwilligers van de stichting zijn maandag 27 september met de rolstoelbus plus een camper met daarachter een grote aanhanger. Zowel de bus als de aanhanger waren volgeladen met goederen. De reis nam zo'n drie dagen in beslag. Woensdagmiddag omstreeks 15 uur arriveerden ze op de plek van bestemming. De komst van de rolstoelbus was geen geheim, maar de lokale bevolking was zichtbaar verrast dat het voertuig zo geschikt was. Donderdagochtend is de bus officieel overhandigd aan het kinderhuis. Hier was ook de burgemeester bij aanwezig.

Stikaro hoopt in de toekomst vaker dit soort projecten te realiseren. Er zijn inmiddels aanvragen voor een gasfornuis met acht pitten voor een project in Marghita en een complete (tweedehands) keukeninventaris voor een woonvorm in Cristuru Secuiesc. Donaties daarvoor kunnen gedaan worden op NL39 RABO 0143 1345 90 t.n.v. Stichting Kansarmen Roemenië.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties