Schaijk

Sterk WK-debuut voor Schaijkse zijspancrosser Ijen Kops

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/LOMMEL - Het zijspanduo Ijen Kops uit Schaijk & Pim Lambrechts uit Haarsteeg doet dit jaar mee aan het wereldkampioenschap zijspancross. Afgelopen weekend vond de eerste WK-wedstrijd plaats in het Belgische Lommel.

Op zaterdag dwongen Ijen en Pim een mooie kwalificatie af door in hun groep als achtste te eindigen. Dit zorgde voor een vijftiende plek aan het starthek voor de GP -wedstrijd op zondag. In de eerste manche leek het duo dichtbij een top 10-plek te gaan eindigen, maar tot drie keer toe crashten Ijen en Pim. Wel reden zij de wedstrijd uit en finishten uiteindelijk als 24e.

In de tweede manche starten Kops & Lambrechts op een 18e plek. Ronde na ronde reden ze naar voren in het sterke deelnemersveld. Zelfs absolute wereldtoppers werden ingehaald. Het resultaat was een prachtige vijfde plaats in de tweede manche. Er was onder de deelnemers, toeschouwers en sponsors veel waardering voor deze prestatie in hun eerste GP-optreden. Ondanks de 0-score in de eerste manche staan Ijen en Pim nu op een mooie twaalfde plek in het wereldkampioenschap.

Aankomend weekend laten Ijen en Pim de GP van Spanje aan zich voorbijgaan, maar in het paasweekend doen ze mee aan de Nederlandse GP, waar ze zich weer van hun beste kant willen laten zien.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties