Schaijk

Sterk debuut Schaijkenaar Jens van der Heijden bij Kombikart Racing Team

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/KERPEN - Het Schaijkse karttalent Jens van der Heijden maakte afgelopen weekend een sterk debuut bij het Kombikart Racing Team. Jens rijdt sinds kort samen met zijn teammaat Enzo Bol voor Kombikart in de minimax-klasse. Het weekend stond in het teken van de vijfde wedstrijd om het Nederlands kampioenschap in het Duitse Kerpen. (foto: Benschop Fotografie)

"Vrijdag en zaterdag tijdens de vrije trainingen was ik samen met mijn monteur Bart zoekende naar de juiste afstellingen vanwege de enorme grip op de baan en het warme weer", vertelt Jens. "De tijden waren redelijk, maar niet goed genoeg voor de top 5."
Zaterdag aan het einde van de dag was de kwalificatie. Jens: "Ik ging er samen met Enzo voor en we hadden een plannetje bedacht. Echter in ronde 4 knapte mijn ketting en lag ik eruit. Enorm balen en erg teleurgesteld. P18 (bijna laatste). Slechter kon niet. Enzo daarentegen perste er de laatste ronde een P1 uit. Superknap."

De pre-finale op zondag werd voor de jonge Schaijkenaar dus een hele opgave en de temperatuur liep al aardig op richting de 25 graden. "Met Enzo op P1 en ik op P18 konden we elkaar ook niet helpen tijdens de wedstrijd. De start moest goed zijn en, hopend op wat gerommel van anderen, hoopte ik in de top 10 te komen. Ik had een superstart, waardoor ik na 1 ronde al op P4 lag en zelfs een paar ronden op P3. Het ging lekker en ik zat vlak achter Enzo. We konden elkaar weer helpen naar voren te rijden. Uiteindelijk moest ik Tim Gerhards laten gaan, maar kon ik zijn broertje Nick voorblijven. Resultaat: van P18 naar P4. Enorm trots! Enzo eindigde op P2 achter Nathan Schaap."

Finale
In de finale was de temperatuur opgelopen boven de 30 graden. Jens: Het was bloedheet en het asfalt wellicht meer dan 50 graden. De start van Enzo en mij was minder sterk. We vielen terug naar P5 (Enzo) en P6. Samen moesten we aanvallen dus. Tim Gerhards viel uit door een technisch mankement, waardoor Enzo al snel naar P3 ging en ik P5. Bruno en Nathan streden om P1 en P2 en ik streed om de vijfde plek met Max Knapen. Uiteindelijk pakte hij de vijfde plek over in ronde 14. In de laatste ronde streden vlak voor de finish Nathan en Bruno zo heftig dat ze samen naast de baan kwamen te staan en Enzo eerste werd. Ik werd uiteindelijk gelukkig toch nog vijfde. Dat had ik op basis van de kwalificatie nooit verwacht. Ik heb een topweekend gehad met Enzo en de overige teamleden."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties