Schaijk

SportKids: beweeglessen voor kleuters gaan weer van start

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Vier sportverenigingen uit Schaijk zijn afgelopen voorjaar een samenwerking gestart onder de naam SportKids. Het idee is om kinderen in de leeftijd van vier tot zes jaar beter te laten bewegen. Tennisvereniging De Witte Schare, badmintonclub De Klapper, volleybalvereniging Peter Peters/TSR en tafeltennisvereniging Revanche hebben de handen ineen geslagen en bieden gezamenlijk een wekelijkse buitenschoolse beweegles aan.

Na een paar maanden beweeglessen is iedereen tevreden over het verloop. Zowel organisatoren als ouders en kinderen zijn positief gestemd. Vanaf 5 september gaat het wekelijkse programma weer verder. De lessen vinden plaats in sporthal De Eeght op woensdagmiddag (bij veel animo ook op dinsdag) van 14.30 tot 15.30 uur onder leiding van gediplomeerd trainer Niels Musters. Een stagiaire van Landerd SpoRtZO biedt ondersteuning. Er zullen regelmatig uitstapjes worden gemaakt naar de betreffende verenigingen. Een les bestaat uit het spelenderwijs bewegen met behulp van materialen zoals bijvoorbeeld ballen, rackets of hoepels.

Goed leren bewegen is belangrijk omdat de vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via beweeglessen later veel voordelen opleveren. Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen. Kinderen die aan beweeglessen deelnemen boeken sneller vooruitgang op motorisch, fysiek en mentaal terrein.

Mede dankzij de Rabobank kan de eigen bijdrage voor ouders laag gehouden worden. De kosten voor een heel jaar bedragen 40 euro per kind. Inschrijven voor SportKids kan via de site van De Witte Schare: www.witteschare.nl/drupal/sportkids. Voor meer informatie kun je ook terecht bij de vertegenwoordigers van genoemde verenigingen.

De Witte Schare: Mathieu Vissers: 06-21565030, mathieu.vissers@gmail.com; 
De Klapper: Ton van Tilburg: 06-11563537, tonvantilburg74@gmail.com; 
Peter Peters/TSR: Huub Hamers: 06-20046761, huubhamers@skbo.nl; 
Revanche: Daan Jans: 06-29221496, daanjans@live.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties