Schaijk

Speuren naar wildsporen in De Maashorst

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Platform Toerisme Landerd houdt samen met de Wildbeheereenheid Groot Maashorst een tocht door de bossen van De Maashorst. Daarbij gaan ze op zoek naar sporen in de natuur van onder meer dassen, vossen, hazen en reeën. Belangstellenden zijn van harte welkom om zondag 20 oktober mee op pad te gaan. Met een beetje geluk en je natuurlijke oerinstinct, is er de kans om oog in oog te komen staan met klein wild. Trek stevige schoenen aan en neem je verrekijker mee.

Leden van de wildbeheereenheid geven tijdens de wandeltocht uitleg over klein wild, de leefwijze van de dieren en de sporen die zij in het landschap achterlaten. Daarnaast vertellen zij ook wat meer over hun eigen taken. Na afloop is er voor iedere deelnemer chocolademelk met wat lekkers.

Startlocaties
De startlocaties zijn de parkeerplaats van voetbalvereniging Festilent aan de Boekelsedijk 3 in Zeeland en Verstegen Tuinplanten aan de Willibrordusweg 6 in Schaijk. De tocht begint om 14 uur exact en neemt ongeveer twee uurtjes in beslag. Deelnemers dienen uiterlijk 13.45 uur aanwezig te zijn. Stevig schoeisel en (regen)kleding die tegen een stootje kan, is aan te bevelen.

Deze activiteit is voor personen vanaf 12 jaar. Er kunnen maximaal 25 personen per groep meedoen. Je dient je vooraf aan te melden via info@vvvlanderd.nl. Dit kan nog tot woensdag 16 oktober. Vermeld hierbij je naam, telefoonnummer, het aantal deelnemers en de gewenste startlocatie. Platform Toerisme Landerd informeert je tijdig per e-mail bij welke startlocatie je op 20 oktober wordt verwacht.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties