Schaijk

Speelveldje aan Lisdodde Schaijk krijgt pannakooi

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Het speelveldje aan de Lisdodde, gelegen in de Schaijkse wijk Molengraaf, wordt binnenkort uitgebreid met een pannakooi. Buurtvereniging De Waterkant diende hiertoe een subsidieverzoek in bij de gemeente en dat wordt gehonoreerd, laat wethouder Moritz Böhmer dinsdagmiddag weten. 

"Dit plan is aan alle kanten positief", stelt Böhmer. "In deze wijk groeien veel jongeren op, maar er zijn relatief weinig speelgelegenheden. Daarnaast is dit een mooi voorbeeld van zelfredzaamheid en burgerparticipatie. De buurtvereniging gaat namelijk zelf meebouwen."
Met de realisatie van de pannakooi is een bedrag gemoeid van ruim 7.000 euro.

Panna
Een panna (Surinaams voor poortje, red.) is een voetbalterm waarbij je de bal door de benen van je tegenstander heen speelt. Bij een succesvolle panna is het belangrijk dat je de bal na de 'poort' in eigen bezit houdt. Een panna is afkomstig uit het straatvoetbal, waarbij de meest behendige spelers elkaar proberen uit te dagen en te 'vernederen' door onder andere het poorten van de tegenstander. Pannavoetbal is erg geschikt om technische vaardigheden van het voetbal te leren en te ontwikkelen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties