Schaijk

Speelfilm Teenbeat op herhaling in Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - KBO Schaijk verzorgt woensdag 20 oktober een filmmiddag met Teenbeat. Twee jaar geleden zat de zaal bomvol tijdens de vertoning. Daarom komt de speelfilm op herhaling, zodat mensen die er toen niet bij konden zien een kans krijgen om hem alsnog te zien. Het begint om 14 uur in De Phoenix. De zaal gaat een half uur eerder open. Een kaartje kost 5 euro en kan maandag 11 oktober tussen 14 en 15 uur gekocht worden in het dorpshuis. Als er daarna nog plekken vrij zijn, kun je een kaartje kopen aan de balie van De Phoenix, bij de Read Shop en bij Mariet van der Ven (06-14575381). Ook niet-leden zijn van harte welkom.

De film vertelt het verhaal van Hans. Hij is voorbestemd om de plantenkwekerij van zijn vader over te nemen. Als zanger van beatband The Supertones gaat hij zich meer vrijheid verschaffen, waarbij het bedrijf van thuis steeds verder uit beeld raakt. Als dan ook nog een meisje zijn weg kruist waar ze thuis niet zo gek op zijn, neemt het verhaal een heel andere wending dan zijn ouders hadden gehoopt.

De beelden van Teenbeat geven heel natuurgetrouw de jaren zestig weer. Er is op meer dan vijftig locaties in Nederland gefilmd. De acteurs zijn allemaal mensen uit onze omgeving. Eigenlijk gewoon mensen die zichzelf spelen. In totaal is er zeven jaar aan deze film gewerkt. Zo'n vierhonderd mensen hebben eraan meegewerkt, waaronder 39 acteurs.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties