Schaijk

Schaijks zonnepanelenbedrijf groeit en professionaliseert

'Solar Concept is echt wíj'

Door De redactie van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Hij begon in 2010 alleen, vanuit de boerderij van zijn ouders. Nu houdt Twan Geurts van Kessel uit Schaijk meer dan 120 mensen aan het werk. Het bedrijf dat hij samen met zijn compagnons runt, Solar Concept, is gespecialiseerd in advies, installatie en nazorg op het gebied van zonnepanelen. En omdat het inmiddels negen jaar bestaat, was het tijd voor een professionaliseringsslag. Een slag waar iedereen binnen het bedrijf bij betrokken is. Want Solar Concept is een team, een vriendengroep bijna. Of, zoals Twan het zelf zegt: “Solar Concept is echt wíj.”

De professionaliseringsslag waar Solar Concept middenin zit, moet niet verward worden met een omslag in de filosofie, benadrukt Twan. Want de filosofie is in al die jaren juist hetzelfde gebleven. “Alles wat wij doen, daar wil ik achter staan”, zegt hij. “Ik wil er gelukkig van worden. En niet alleen ik, maar ook de anderen binnen Solar Concept. De grootste, de beste, de meeste? Dat zegt me niks. Ik ben continu op zoek naar geluksmomentjes. Voor klanten, maar ook intern. 70 blij kijkende gezichten op vrijdagmiddag, dat is zo’n geluksmomentje voor mij.”

Maandlasten verlagen
De lat op het gebied van kwaliteit, advies en rendement ligt bij Solar Concept hoog. Twan: “Als je achter al je keuzes wil kunnen staan, dan moet je je helemaal verdiepen in de materie. Op die manier zijn wij een echt kennisbedrijf geworden. Niet vanuit ‘moeten’ trouwens, want als je bedrijf je hobby is, dan heb je een continue drang om er alles vanaf te willen weten.”

Vanuit die diepgaande expertise kan Solar Concept mensen optimaal adviseren. Daarbij hanteert het bedrijf de visie dat mensen altijd de beste oplossing verdienen op het gebied van zonnepanelen. De vraag is volgens Solar Concept niet hoe je zoveel mogelijk panelen op je dak kunt leggen, maar hoe je er een zo hoog mogelijk rendement uit kunt halen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Een voorbeeld: zonnepanelen liggen gemiddeld zo’n 25 tot 30 jaar op je dak. Als je op dit moment drie thuiswonende pubers hebt, dan sta je er over 10 jaar heel anders voor qua energiebehoefte. Op dat moment levert een dak dat helemaal vol ligt met zonnepanelen niet het hoogste rendement. In hun adviezen nemen de adviseurs van Solar Concept dus ook de toekomst mee. In sommige gevallen betekent dat (anders dan je misschien zou verwachten), dat je 12 panelen op je dak krijgt, terwijl er 16 op passen. Simpelweg omdat die 12 panelen zorgen voor de laagste maandlasten.

“De grootste, de beste, de meeste? Dat zegt me niks. Ik ben continu op zoek naar geluksmomentjes. Voor klanten, maar ook intern. 70 blij kijkende gezichten op vrijdagmiddag, dat is zo’n geluksmomentje voor mij.”

Alles op gevoel
Met die visie onderscheidt Solar Concept zich van collega-bedrijven in de markt. Want in de zonnepanelen-branche zijn steeds meer en allerlei verschillende bedrijven actief. “Wij zijn eigenlijk helemaal niet bezig met de bedrijven om ons heen”, vertelt Twan. “Wij denken namelijk dat de markt groot genoeg is én dat we ons duidelijk onderscheiden van anderen. We zijn een leuke, lokale club van toffe mensen, we geven een persoonlijk advies op maat, hanteren een menselijke benadering en geloven in wat we doen. We zitten niet vanuit een kantoor offertes te maken, maar brengen onze kennis en ervaring vanaf het dak naar de mensen. Ik doe bovendien alles op gevoel. Dat is mijn kompas en tot nu toe kom ik daarmee uit waar ik uit wíl komen. Begrijp me goed: soms stoot je je neus, en denk je: kennelijk was dat toch niet zo’n goed idee. Daar leer je meer van dan wanneer het altijd maar goed gaat. Bovendien kan mijn compagnon Rolf mijn gevoel vanuit boekhoudkundig opzicht vaak onderbouwen. Onderbouwd beslissen op gevoel dus, haha!”

Alles waar Solar Concept voor staat, is sinds kort opgetekend in een nieuw logo, nieuwe huisstijl, frisse tone-of-voice. Daarin staat de totaaloplossing die Solar Concept biedt centraal: een combinatie van het hoogste rendement, de beste prijs, kwaliteitspanelen, een persoonlijk advies en een goede service. Altijd op maat gesneden, op jouw dak en jouw situatie. “Ons DNA, onze bedrijfscultuur, is op een natuurlijke manier ontstaan, dat ging vanzelf. Maar nu laten we het voor het eerst ook zien aan anderen! We brengen het Solar Concept-DNA naar búíten. Ons verhaal blijft hetzelfde, met dat verschil dat de nieuwe huisstijl, kleuren en boodschap nu veel beter passen bij wie wij zijn.”

“Wij zijn niet bezig met de vraag hoe we zoveel mogelijk panelen op je dak kunnen leggen. Wij zijn bezig met het juiste advies geven, dat gebaseerd is op een zo hoog mogelijk rendement. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.”

Verhuizing en uitbreiding
Ook de verhuizing naar een nieuw pand is één van de stappen die Solar Concept binnenkort zet. Daarnaast is het bedrijf altijd op zoek naar nieuwe talenten. Hun cv is volgens Twan daarbij minder interessant. Nieuwe medewerkers moeten vooral bij de filosofie van het bedrijf passen. Of misschien wel: binnen de vriendengroep die de mensen van Solar Concept haast vormen. “Ik vind het mooi dat mensen die elkaar eerst niet kennen, twee maanden later samen in de kroeg staan, of op een festival”, zegt Twan. “Iedereen heeft elkaar hard nodig, met zijn eigen talenten en op zijn eigen niveau. We helpen elkaar echt verder. In kennis en kunde, maar ook praktisch.”

De professionaliseringsslag is begeleid en samen met Solar Concept gerealiseerd door Buro Keet, een marketingbureau uit Den Bosch. Op die manier maakt het bedrijf een nieuwe start, zo geeft Twan aan. “Solar Concept 2.0. Het nieuwe gezicht van wie wij altijd al waren. Alles met een knipoog. Eindelijk klopt het.”
Meer weten? Kijk op www.solarconcept.nl!

 

Twan Geurts van Kessel.

Rolf Kok.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties