Schaijk

Bewoners: ‘Wethouder Maathuis spreekt niet de waarheid’

‘Snelheidscontroles Korte Louwstraat louter voor de bühne’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Bewoners van De Korte Louwstraat bestrijden de lezing van wethouder Maathuis ten aanzien van de verkeerssituatie in De Korte Louwstraat in Schaijk. “De wethouder geeft aan dat het aanleggen van busdrempels een eigen idee was van ons als bewoners, maar dat we het onderling niet eens konden worden over de plek waar die drempel moet komen. Dat is volgens hem de reden dat er geen verkeersremmende maatregelen kunnen worden genomen in De Korte Louwstraat. De waarheid is anders”, laten de bewoners weten.

“Op 6 maart werden de bewoners van De Korte Louwstraat uitgenodigd op het gemeentehuis. Onze verwachting was dat we voorstellen zouden krijgen voorgeschoteld voor verkeersremmende maatregelen. Tot onze verbazing lagen er geen voorstellen klaar, maar werd ons medegedeeld door een verkeersdeskundige, die was ingehuurd door de gemeente, dat er eigenlijk niks meer mogelijk is. Uiteindelijk werden ons door de afvaardiging van de gemeente, busdrempels voorgesteld. Hierbij werd door de verkeersdeskundige direct toegevoegd dat ook dit risico’s met zich meebrengt met betrekking tot trillingen en geluid. Wij beloofden er even over na te denken, maar hebben de busdrempel uiteindelijk van de hand gewezen omdat we van mening zijn dat het een 'van-de-regen-in-de-drup-maatregel' is. De risico’s maken de kans immers aannemelijk dat het ene probleem wordt ingeruild voor een ander probleem. De zaken liggen dus toch wat anders dan de wethouder schetst.”

‘Welgeteld drie auto’s’
De belofte van het college om vaker snelheidscontroles te houden in De Korte Louwstraat is volgens de bewoners een wassen neus. “Zoals de wethouder het nu aangeeft lijkt het alsof er al regelmatig wordt gecontroleerd en dat dit nog regelmatiger gaat worden. Maar er heeft echter maar één actie plaatsgevonden die we nauwelijks kunnen bestempelen als een snelheidscontrole. Een agent stalde op een zekere morgen opvallend zijn politiemotor aan de weg en ging er nog net niet met zwaailicht op zijn helm naast staan met een lasergun in zijn hand. De agent heeft zijn gun op welgeteld drie auto’s gemikt en is toen weer op zijn motor gestapt en er vandoor gegaan. Een ‘controle’ voor de bühne.”

 

|Doorsturen

Sandra

2017-04-21 08:34:09

Even over de snelheidscontroles waar jullie het hierboven over hebben, in het vorige bericht stond dit netjes vermeld: 

"Voor wat betreft permanente snelheidscontroles hebben we overleg gehad met Justitie", zegt Maathuis. "Zij geven echter aan dat dit niet het beleid is in 30-kilometerzones. Wel is aangegeven dat er regelmatiger snelheidscontroles zullen worden gehouden in de Korte Louwstraat."

Denken jullie dat de overheid in een maand tijd 20 snelheidscontroles kan gaan realiseren of hoe zien jullie dit voor je? Dit is niet het beleid van de overheid in 30 km zones. Maar ze gaan er wel hun best voor doen om dit een aantal keren te doen. 

Wat mij tegen de borst stoot is dat dit allemaal uitgevochten wordt door de media op te zoeken! Ga nog eens bij elkaar zitten! 

anton coolen

2017-04-21 10:57:03

De buurt mag ook eens kijken naar de belangen van de ondernemers op het industrieterrein.

Voordat men aldaar ging wonen was men toch op de hoogte van het bestaan van het industriepark. Het is voor de bewoners een vrije keuze geweest. Daarnaast, er komt in de toekomst een nieuwe goede ontsluiting. Een beetje geduld is ook op zijn plaats .

Ga eens na over hoeveel woningen het gaat en over hoeveel bedrijven. Wel een beetje realisme van de omwonenden is op zijn plaats.

Daarnaast heb ik Maathuis niet kunnen betrappen op leugens dienaangaande.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen

Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?