Schaijk

Snelheidscontroles in Schaijk, Sint en Piet staande gehouden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op woensdag 4 december stonden de leerlingen van basisschool Den Omgang in Schaijk buiten luid te zingen in afwachting van Sinterklaas en zijn Pieten. Echter kwam daar de Handhaving aan, met loeiende sirenes en een Piet in de boeien geslagen!

Bij een reguliere snelheidscontrole kwam Piet op het paard Ozosnel veel te hard door het dorp gegaloppeerd. Daarom hield Handhaving hem staande om de risico’s van te hard rijden met hem te bespreken. Sinterklaas kon vanwege zijn leeftijd niet naar school lopen en dus was de BOA zo vriendelijk om hem naar school te brengen. En de sirenes? Dat vond de Sint een leuk grapje voor de kinderen. De Piet mocht weer uit te boeien, want hij was hard nodig voor het Sinterklaasfeest van Den Omgang. Sinterklaas en zijn Pieten waren onder de indruk van het recent aangelegde groene schoolplein en dus hielden de Pieten een wedstrijd te paard. Op een stokpaardje renden ze over het schoolplein, onder luide aanmoediging van alle kinderen.

Daarna gingen de Sint en zijn Pieten op bezoek bij alle klassen om zijn verjaardag te vieren samen met de kinderen. Na het geslaagde feest gingen Sint en zijn Pieten moe maar voldaan weer terug naar het Pietenhuis.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties