Schaijk

Smoeslands tonproatweekend was top

Door Stefan van Ras

SCHAIJK - Na een jaar van regeltjes en ellende kon er tijdens het Smoeslands tonproatweekend eindelijk weer ouderwets gelachen worden in Schaijk bij Smaak. Een verslag van Stefan van Ras. (foto: Wendy Lodewijk, tonpraatfotos.nl)

Het waren drie geweldige voorstellingen. Buikpijn van het lachen bezorgd door 6 toppers in de ton. Oud-kampioenen, finalisten, de huidige Brabants kampioen en de winnaar van het Keiebijterskletstoernooi (bekend van Omroep Brabant) stonden bij Smaak in de ton.

Berry Knapen, veelvoudig Brabants kampioen, trad als eerste op als Rinus d'n Dekker. Een dakdekker die vol passie vertelde over zijn dakdekkersbedrijf. Ook de droge humor van Hans Keeris viel echt in de smaak. Hij deed zijn gewonnen buut (2017) als Muzikant van Blaas vaak. Gelukkig blies hij niet zijn laatste adem uit in de ton. Het derde optreden was van Jasper van Gerwen als Wilbert van Wijnhoven. Hij was op verzoek van zijn moeder op zoek naar verkering in Schaijk, maar ging alleen weer naar huis. Hij heeft ook altijd pech en dat zong hij ook na afloop. De vierde tonprater was een oude bekende in Schaijk, want twee jaar terug stond Rob Scheepers (10 keer finalist van de Keiebijters) uit Helmond ook al in de Moeslandse ton als Joop van de kringloop. Dit jaar was hij de ober en schudde de ene grap na de andere grap uit zijn mouw. Zondagmiddag was hij zelfs presentator van de tonproatmiddag. De presentatie van de overige twee avonden was in goede handen bij Bas Griffioen.

De avond werd onderbroken door een vrijgezellenfeest waarbij Roodkapje (Dirk Kouwenberg, foto) een opdracht uitvoerde. De huidig Brabants kampioen uit Nuland kon smakelijk vertellen over zijn opdrachten. De avond/middag werd afgesloten door de winnaar van het Keiebijterskletstoernooi Joep de Wildt als de kleinzoon. Een geweldige optreden met veel humor, sterke raadseltjes en mimiek. ook de gevoelige snaar werd aangetikt. Ook zette hij op een mooie manier Herman van Veen weer op de kaart.

De organisatie kijkt terug op drie geweldige voorstellingen. De derde serie Smoeslandse tonproatavonden staat gepland op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober 2022.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties