Schaijk

Doek valt voor orkest

Slotconcert Drie Donken Blaaskapel

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Na 53 jaren actief te zijn geweest, valt binnenkort het doek voor de Drie Donken Blaaskapel. Onderbezetting van het orkest is de reden van de beslissing om te stoppen. Jarenlange pogingen om de bezetting op orde te krijgen, hebben niet tot het gewenste resultaat geleid. Zaterdag 23 juni verzorgt de kapel vanaf 19.30 uur een slotconcert in De Phoenix in Schaijk. De entree bedraagt 5 euro. De opbrengst komt geheel ten goede aan Villa Pardoes.

Decennialang was de Drie Donken Blaaskapel een gerenommeerde, succesvolle blaaskapel. De kapel was jarenlang toonaangevend binnen de blaaskapellenwereld van de Tsjechische volksmuziek. Dat uitte zich met name in de vele optredens, waaronder prachtige theaterconcerten. Talloze buitenlandse reizen zijn er gemaakt, tot zelfs een drieweekse concertreis door China. Daarnaast zijn er in de loop der jaren een respectabel aantal LP’s en CD’s uitgekomen. Waar de Drie Donken Blaaskapel optrad, oogstte zij succes. Het enthousiasme van de muzikanten en het speelplezier dat ze hiermee al die jaren hebben uitgestraald, heeft zeker bijgedragen tot het grote succes.

De Drie Donken Blaaskapel draagt haar afscheidsconcert op aan Villa Pardoes om het mooie werk dat de Villa doet voor gezinnen met kinderen die een zwaar ziekteproces doormaken. Ze verzorgen voor hen een onvergetelijke vakantie in en rond de Efteling.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties