Schaijk

Vijfmansformatie 60-4-60 speelt carnavalszaterdag in De Phoenix

Sixties herleven in Schaijk

Door Sergio Boutkan

SCHAIJK - Light My Fire van The Doors, Born To Be Wild van Steppenwolf en Satisfaction van The Rolling Stones. Onvergetelijke klassiekers uit de jaren zestig. Liefhebbers van 'the sound of the sixties' die even willen ontsnappen aan het 'Paard in de gang' en de 'Polonaise Hollandaise, kunnen carnavalszaterdag 14 februari hun hart ophalen in Schaijk. In dorpshuis De Phoenix beklimt die avond namelijk de vijfmansformatie 60-4-60 het podium voor een avondvullend concert met de grootste hits uit de periode 1960-1970.

60-4-60 wordt bemand door Mari Wingens (zang, gitaar, saxofoon), John Schobben (sologitaar), Ad Geurts van Kessel (bas), Ric de Groot (drums) en Willie Schamp (toetsen). "60-4-60 is voortgekomen uit de band Discretion, die Ad, Willie en ik midden jaren zestig hebben opgericht tijdens onze middelbare-schoolperiode op het Titus Brandsma Lyceum", vertelt Ric de Groot. "We zijn als groep bij elkaar gebleven tot we een jaar of negentien, twintig waren. Vanaf dat moment waaierde iedereen uit voor werk, studie of militaire dienst. Wel zijn we allemaal met muziek bezig gebleven."

Benjamin
Een jaar of zeven geleden komen de oud-bandleden van Discretion elkaar bij toeval tegen op een receptie. Ze smeden plannen om samen de muzikale draad weer op te pakken en in 2008 volgt het eerste optreden in De Oude Bowling in Schaijk onder de groepsnaam 60-4-60 (sixty for sixty). Na enkele bezettingswisselingen in de beginfase sluiten na een halfjaar John en Mari zich aan bij Ad, Willie en Ric. Hoewel Mari (50) als enige niet voldoet aan het leeftijdscriterium 'zestigers voor zestigers' wordt hij toch in de armen gesloten door de vier 'oude rockers'. "Ach, ik ben wel geboren in 1964, dus daarom mocht het", lacht de benjamin van 60-4-60. "Als jongste van de band kom je nog wel eens een nummer tegen wat je niet kent, maar wat maakt dat nou uit?"
De muzikale roots van leadzanger, slaggitarist en saxofonist Mari liggen bij de plaatselijke Fanfare Concordia. "Ik speel al vanaf mijn zeventiende en heb in diverse bands gezeten, waaronder Autumn ’82, Midway Express, First Choice, Breeze en Deja Vu. Muziek maken is fantastisch, lekker je kop leegmaken en gezellig met de jongens bij elkaar."

'Enthousiaste zaal geeft kick'
"We repeteren elke week en treden gemiddeld vier of vijf keer per jaar op", zegt Ric de Groot. "Veelal op bruiloften en feesten, bijna altijd gerelateerd aan familie of vrienden. Maar bijvoorbeeld ook elk jaar in Wijchen tijdens de Vierdaagse. En op 20 juni spelen we op het Woodstockfestival in Veenendaal."

Ric de Groot
Ric, in het verleden ook drummer van Jeugdhofkapel De Mukke en de Small Big Band, heeft zijn hart verpand aan sixties-muziek. "Bands als de Stones, Beatles, Doors en Animals hebben een eeuwig repertoire. Ze maken tijdloze muziek die iedereen kent en iedereen aanspreekt, van jong tot oud." Ric kan niet wachten om de bühne van De Phoenix te bestijgen. "Optreden is het allermooiste. Wanneer we met de band een zaal helemaal enthousiast krijgen, geeft dat echt een enorme kick."

Het concert van 60-4-60 in De Phoenix annex Moestempel begint zaterdag om 20.30 uur. Entree is gratis.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties