Schaijk

Allereerste knipbeurt voor Betsie Hartman

Sissie Ploegmakers: ‘Superfijn dat we weer open kunnen’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Ruim tweeënhalve maand moesten ze noodgedwongen de deuren sluiten, maar vanaf vandaag mogen de kappers de schaar weer gebruiken. In alle vroegte stonden woensdag de eerste klanten op de stoep bij kapsalon Ploegmakers in Schaijk, maar de allereerste knipbeurt was toch echt voor Betsie Hartman.

Met dank aan haar in Zuid-Afrika woonachtige dochter Cecile, mocht Betsie woensdagochtend al om kwart voor 8 in de kappersstoel van Sissie Ploegmakers plaatsnemen. Cecile Hartman bracht afgelopen week op veilingsite Schaijk.allerallereerste.nl met een bedrag van 125 euro namelijk het hoogste bod uit op de eerste knipbeurt bij de salon aan de Pastoor van Winkelstraat. “Aangezien het voor Cecile natuurlijk een beetje lastig is om zelf helemaal vanuit Johannesburg over te komen voor een knipbeurt, mocht ik in haar plaats gaan”, vertelt Betsie, die op loopafstand van de kapsalon woont. “Dat kwam mooi uit, want het is misschien wel een jaar geleden dat ik bij de kapper ben geweest.”
Het veilingbedrag van 125 euro schenkt Sissie overigens aan Scouting Schaijk, de vereniging waar haar beide zoontjes lid van zijn.

‘Beetje zenuwachtig’
Sissie Ploegmakers is erg blij dat zij en haar team na tweeënhalve maand weer aan de slag kunnen. “We moesten op 15 december de deuren sluiten. Superfijn dat we nu weer open kunnen! Ik was vanochtend zelfs een beetje zenuwachtig of ik het knippen niet verleerd zou zijn, haha.”

Ploegmakers heeft, zowel in de salon aan de Pastoor van Winkelstraat als in het pop-up filiaal om de hoek in de Burgemeester van Rijckevorselstraat, veel voorbereidingen getroffen om volledig coronaproof te kunnen werken. Zo dient men zich bij binnenkomst te registreren, is er een uitgekiende stoelplanning gemaakt om de afstand tussen klanten onderling te waarborgen, zijn er met pijlen op de vloer looprichtingen gecreëerd en draagt iedereen verplicht een mondkapje.

Avondopenstellingen
“Wij werken in deze coronatijd verplicht op afspraak”, geeft Sissie aan. “Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen bedienen zijn we de komende periode ook vier avonden per week open. Ondanks dat het nu erg druk is hebben we daardoor op zeer korte termijn plek voor onze klanten. Als je belt kun je bijna altijd dezelfde dag nog terecht.”

Een afspraak maken bij kapsalon Ploegmakers kan via 0486-462115. Meer info: www.kapsalonploegmakers.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties