Schaijk

‘Heel Schaijk betrekken bij NPO 3 FM-actie’

‘Serious Schaijk’ zet zich in voor het goede doel

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Enkele Schaijkse horeca-, recreatie-, en centrumondernemers hebben in samenwerking met Scouting Schaijk het plan opgevat om een inzamelingsactie met uitreikingsevenement te organiseren rondom de NPO Radio 3FM Serious Request The Life Line-actie. Dit jaarlijkse mediaspektakel op radio, tv en internet doet dit jaar ook het centrum van Schaijk aan. "Er wordt een gezellig winterterras in hartje Schaijk ingericht met muziek en heerlijke hapjes en drankjes", laat de organisatie weten. "Iedereen is van harte welkom op de grootste Schaijkse kerstborrel aller tijden. Simpelweg door alleen te komen ondersteun je al het goede doel."

Op vrijdagavond 20 december wandelen de 3FM-dj’s dwars door Schaijk. Dit jaar is het thema 'Het Rode Kruis - tegen Mensenhandel'. Voor deze gelegenheid wil ook Schaijk zich live op radio, tv en internet op de kaart zetten. De initiatiefnemers willen het hele dorp, van vereniging tot scholen en van clubs tot ondernemers en individuele inwoners oproepen om zelf inzamelingsacties op touw te zetten. Dit onder het motto: ‘Serious Schaijk zet zich in’ "Als de 3FM-dj’s door Schaijk komen willen we hen het ingezamelde geld aanbieden op grote cheques", geven de initiatiefnemers aan. "Rond dat moment wordt een sprankelend evenement opgetuigd op het nieuwe plein tussen de pastorie en café De Potter. Een gezellig overdekt winterterras met podium, leuke muziek, lekkere hapjes en drankjes waar iedereen van harte is uitgenodigd."

Muziek
De Schaijkse fanfare Concordia heeft plannen om de dj’s muzikaal te begeleiden vanaf de gemeentewerf tot het plein voor De Potter. Daar zorgt een dj en een bandje voor sfeervolle muziek. Ook prins Twan d’n Urste geeft acte de présence. Ook de Rotary Club Schaijk-Land van Ravenstein heeft aangekondigd een actie op touw te zetten. De Explorers van Scouting Schaijk zullen de 3FM-dj’s na het passeren van het bruisende hart van Schaijk het dorp uit begeleiden. "We roepen als organisatie iedereen op om naar dit gezellige evenement te komen om zo samen een mooi visitekaartje af te geven en het goede doel te ondersteunen." Het evenement duurt van 19 tot 00 uur en is gratis toegankelijk.

Schaijkenaren die individueel of met hun vereniging of bedrijf een inzamelactie op touw willen zetten of de organisatie van dit evenement op wat voor manier dan ook willen ondersteunen, kunnen een e-mail sturen naar: info@scoutingschaijk.nl.  

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties