Schaijk

Sean Webster nieuwe headliner DofferBlues

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op zaterdag 24 november is het weer rocken en swingen geblazen in Schaijk. Daar maken zeven nationale en internationale blues-, rock- en rockabillybands er op twee podia weer een fantastisch feestje van tijdens het jaarlijkse DofferBlues-festival. Afgelopen week kreeg de organisatie te horen dat headliner Danny Giles vanwege een blessure aan zijn hand niet kan spelen. De programmeurs vonden in de Sean Webster band een waardige vervanger. De deuren van het Schaijkse dorpshuis gaan open om 20 uur, de eerste band speelt om 20.30 uur en iedereen die van een muzikaal feestje houdt is welkom. (foto: Nineke Loedeman)

Sean Webster. (foto: Nineke Loedeman)

Het begon allemaal toen een veertienjarige jongen in aanraking kwam met gitaarmuziek door toedoen van een vriendje op school. Sean werd onmiddellijk gegrepen door het instrument en begon zoveel bluesgiganten te beluisteren als hij kon: ‘the Kings’ (Albert, B.B. en Freddie), Collins, Cray, Moore, Knopfler, Lang en natuurlijk dé reden voor Sean om gitaar op te pakken: Eric Clapton. Muziek werd vanaf dat moment Sean's belangrijkste focus in het leven. Hij reed vele kilometers om vrienden te zien repeteren met hun band Journeymen, waarvan hij na een poosje de leadzanger werd.

Gevarieerd
Jaren later werd de Sean Webster Band gevormd. Sean deed op zijn tours vele landen aan, waaronder Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, Finland, Polen en de Verenigde Staten om daar te spelen op festivals en diverse podia. Hij verscheen op nationale televisie in Austin, Texas, deed live sessies op BBC radio 2 en gaf verscheidene interviews op regionale radio- en televisie shows. Sean bracht vijf albums uit en een EP.
Op zijn zesde en net verschenen laatste album, getiteld Leave your heart at the door, is Sean terug als enige gitarist, iets dat sinds zijn eerste album niet meer is voorgekomen. Hoewel het misschien cliché klinkt heeft Seans nieuwe album letterlijk iets voor iedereen. Het bevat blues, ballads en meer mainstream nummers en Sean hoopt dat dit z'n fans aanspreekt.

Thuiskomen
De opnames van het album in de Superfly Studios in Nottinghamshire voelden voor Sean als thuiskomen. "Ik nam mijn tweede album If Only op bij Superfly in 2005 en de technicus Andy is simpelweg fantastisch. Het is zo'n comfortabele plek om te zijn, omdat ik er volledig het roer in handen kan nemen qua productie, mix, arrangementen en alle teksten voor dit album. De enige uitzondering is het laatste nummer, dat natuurlijk geschreven is door de legendarische Keith Urban."

Verfrissend
Het merendeel van het album is opgenomen in slechts vier dagen en het resultaat is uitstekend. Na het mixen werd het album naar Jon Astley van Close to the edge gestuurd om het door hem te laten masteren. Jon heeft de mastering gedaan voor onder anderen The Who, Eric Clapton, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Paul McCartney, Peter Gabriel, Sting en Bono. Jon's commentaar op het album van Sean Webster: "Ik had zo’n fijne dag met dit album, dank voor deze geweldige opnames, ze zijn zonder meer verfrissend!"

Line-up
Naast Sean Webster staan Dr. BloeZz, One Dollar Quartet, Black Cat Biscuit, Stef Paglia Trio, Tinez Roots Club en Mike's Electric Mud op het podium. DofferBlues vindt zaterdag 24 november plaats in De Phoenix aan de Pastoor van Winkelstraat 11 in Schaijk. Entreekaarten (onder meer verkrijgbaar bij De Potter en The Read Shop in Schaijk) kosten in de voorverkoop 17,50 euro, aan de kassa betaalt men 20 euro. Kijk voor meer info en e-tickets op www.dofferblues.com


Arena geeft 6 tickets weg voor DofferBlues
Arena geeft drie keer twee tickets weg voor DofferBlues 2018. Wil je kans maken op de vrijkaarten? Stuur dan een mail naar lezersactie@arenalokaal.nl met als titel 'DofferBlues 2018'. Vergeet niet je naam, adres en telefoonnummer te vermelden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties