Schaijk

Jubileumjaar opent met dorpsactiviteit én reünie

Scouting Schaijk al zestig jaar actief en afwisselend voor jeugd

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Scouting Schaijk bestaat zestig jaar. De grootste jeugdvereniging van de regio staat komend seizoen een aantal keer stil bij dit mooie jubileum. Niet alleen voor eigen leiding en leden, maar ook voor oud-kaderleden en de jeugd van Schaijk en omgeving. De aftrap is zaterdag 26 oktober met een dorpsactiviteit en aansluitend een reünie. Volgend jaar, op 13 juni om precies te zijn, keert de dorpszeskamp weer terug.

1980: Installatie van Welpen bij het oude clubhuis.

De aftrap van het jubileumseizoen is  voor alle jeugd uit de regio. Zaterdag 26 oktober wordt rondom clubgebouw De Sprankel een uitdagende survivalbaan opgezet met onder meer een kabelbaan en boomklimmen. Verder kun je boogschieten, workshops volgen om zelf vuur te maken en leren djembé spelen plus je kunt je laten schminken. Of maak zelf je eten op het kampvuur. Tot slot ben je van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in De Sprankel. Binnen tref je bijvoorbeeld een presentatie over zestig jaar scouting in Schaijk. De middag duurt van 13 tot 16 uur.
Aansluitend wordt het jubileum gevierd met alle vrijwilligers van nu en vooral ook van toen. Die avond vindt een reünie plaats en wordt samen stilgestaan bij de activiteiten van Scouting Schaijk in de afgelopen zestig jaar. Door middel van foto’s, filmpjes, dia’s en andere materialen kunnen alle oud-kaderleden terug in de tijd om mooie en bijzondere herinneringen van op te halen. Ter afsluiting komt er een Scoutingband met scoutingdeuntjes tijdens deze feestavond.

Rest van seizoen
De rest van het seizoen pakt de vereniging groots uit tijdens hun jaarlijkse activiteiten, zoals de kerstboomverbranding op 4 januari en het carnavalsbal samen met stichting Jeugdcarnaval op 21 februari. Zaterdag 13 juni is de dorpszeskamp terug van weggeweest. Scouting Schaijk daagt verenigingen, vriendengroepen en clubs uit om zich met elkaar te meten: wie wint dit spektakel?
Ook voor de leiding en de leden is het dit jaar extra feest. De leiding gaat voor de zomervakantie met z'n allen een weekend weg naar een nog geheime locatie. Het jubileumseizoen komt ten einde na de zomervakantie. Dit is tijdens het overvliegweekend met alle leden en leiding, wat natuurlijk wel heel groot en bijzonder zal worden. 

Het clubgebouw van Scouting Schaijk, De Sprankel, vind je aan De Louwstraat 26. Meer informatie over het jubileum en de activiteiten verschijnen op de facebookpagina van de vereniging.

1982: Openingsweekend bij De Sprankel.

1985: Het 25-jarig bestaan van Scouting Schaijk.

2018: Sportieve activiteiten voor de leden.

2019: Overvliegweekend aan het begin van het jubileumseizoen.

2019: Overvliegweekend aan het begin van het jubileumseizoen. (foto: Corné van de Laar)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties