Schaijk

Natuur centraal na herinrichting

Schoolplein Den Omgang Schaijk klaar voor toekomst

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Leerlingen van Den Omgang in Schaijk hebben vrijdag 22 november het vernieuwde schoolplein in gebruik genomen. De kinderen telden af van vijf waarna wethouder Moritz Böhmer het lint doorknipte. De basisschool is klaar voor de toekomst met een nieuw speeltoestel, minder verharding en veel meer groen. Het is niet alleen een fijne plek voor leerlingen, maar ook voor planten en dieren.

Het zijn leerlingen van de bovenbouw die de bal aan het rollen gebracht hebben. Enkele jaren geleden vroegen zij om een speeltoestel gericht op de oudere jeugd. Naar aanleiding daarvan is een werkgroep van ouders opgestaan om hiermee aan de slag te gaan. Eerst zijn de wensen van alle betrokken partijen in kaart gebracht: leerlingen, ouders en leerkrachten. Al snel blijkt dat de behoefte verder ging dan alleen een speeltoestel. Iedereen was enthousiast over het idee voor een schoolplein dat voorziet in spelen en bewegen en waar de natuur centraal staat.
Inmiddels zijn de plannen gerealiseerd. De bovenbouw kan zich uitleven op het nieuwe klim- en klautertoestel. Er zijn minder betontegels en meer hagen, ideaal voor het spelen van verstoppertje of tikkertje. Tevens versoepelt het de afwatering bij regenbuien. Ook een zijstrook is voorzien van extra beplanting. Kinderen kunnen spelenderwijs de natuur beter ontdekken. Het groene schoolplein heeft een positieve invloed op het welzijn van de leerlingen. Een bijkomend voordeel is dat er meer schaduwplekken zijn, wat buiten spelen tijdens warme dagen veraangenaamt.

Enthousiast en trots
De enthousiaste en trotse directeur Jeroen van Erp heet vrijdagmiddag iedereen welkom op het vernieuwde schoolplein: leerlingen, leerkrachten, betrokken ouders en wethouder Böhmer. Hij is blij met het vele extra groen rondom de school. Hij bedankt iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. Na de openingshandeling van de wethouder, delen leerlingen van groep 8 rozen uit aan de betrokkenen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties