Schaijk

Feestfabriek en Kops Schoenen overdonderd door succes

Schaijkse Zwarte Cross-sneakers razendsnel uitverkocht

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op 28 maart presenteerde de organisatie achter festival de Zwarte Cross, Feestfabriek Alles Komt Goed en Kops Schoenen uit Schaijk hun nieuwe Zwarte Cross-sneakers. Vrijdagochtend 9 april kregen geïnteresseerden vanaf 11 uur de mogelijkheid een paar te bestellen. Hier werd massaal gehoor aan gegeven. De animo was zelfs zo groot dat de Zwarte Cross-website en webshop meer dan twee uur slecht bereikbaar waren, ondanks dat de organisatie vooraf extra capaciteit had overlegd met haar hostingpartner. De 500 paren waren dan ook razendsnel verkocht.

Donderdag 15 april nieuw bestelmoment
Vijfhonderd Zwarte Cross-liefhebbers kunnen zich gelukkig prijzen, maar een groter aantal viste – vanwege de enorm animo en technische obstakels – achter het net. De Feestfabriek vindt dit enorm vervelend en wil naast excuses voor het ongemak alle geïnteresseerden een nieuw bestelmoment aanbieden. Op donderdag 15 april krijgt iedereen opnieuw de kans een paar sneakers te bestellen. Vanaf die dag zal de bestelperiode twee weken zijn. Er geldt dan geen maximum voor het aantal beschikbare sneakers. Het aantal bestellingen tijdens deze periode wordt de grootte van de tweede ‘batch’.

Kops Schoenen in Schaijk
Voor de Zwarte Cross-sneakers geldt: geen massaproductie in een anonieme fabriek aan de andere kant van de wereld waar kinderen voor een hongerloontje (of minder) uitgebuit worden, maar productie binnen de EU voor nette prijzen. Alleen schoenen die daadwerkelijk besteld worden gaan in productie. Er worden dus geen stapels extra sneakers gemaakt die wellicht nooit de consument zullen bereiken.
Gerton Kops, mede-eigenaar van Kops Schoenen in Schaijk: “Aan dergelijke verspilling en verkwisting willen wij niet deelnemen. De levertijd voor de Zwarte Cross-sneakers is hierdoor wellicht wat langer dan men gewend is bij een gemiddelde webwinkel, maar het succes van deze sneakers bewijst dat er ook genoeg consumenten zijn voor wie deze extra levertijd juist een pre is.”

De Zwarte Cross-sneakers worden gepresenteerd onder het motto: 'Nooit meer naast je schoenen lopen!'. Op zowel de schoenen als op de doos en andere Zwarte Cross- uitingen prijkt de Achterhoekse uitdrukking 'Joa joa', wat blabla of kletspraat betekent in het Nedersaksisch.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties