Schaijk

Nieuw rallyavontuur Paul van Zummeren en Pieter van der Linden

Schaijkse spiegelbolide wil schitteren in Carbage Run

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 juli vindt voor de tiende keer de zomereditie plaats van de Carbage Run, Europa’s grootste en gekste barrel-rally. Een vijfdaags avontuur in een auto die niet meer mag kosten dan 500 euro. De 2.500 kilometer lange route is elk jaar anders en voert deze zomer door maar liefst acht landen: Nederland, Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Kroatië en Slovenië. Evenals in voorgaande jaren verschijnt ook dit keer een Schaijks team aan de start. Het duo Paul van Zummeren & Pieter van der Linden gaat de uitdaging aan en wil letterlijk en figuurlijk schitteren met hun bijzondere spiegelbolide.

Paul doet al voor de vierde keer mee aan de Carbage Run, zijn kompaan Pieter staat voor de tweede keer aan de start van de rally. “Ik ben in 2015 met het Carbage Run-virus besmet geraakt en Pieter in 2017. En allebei willen we niet genezen van het virus”, vertelt Paul van Zummeren.

Spiegelbolide
Het Schaijkse tweetal heeft ook deze keer een bijzondere auto op de kop weten te tikken. “Het is een Amerikaanse Ford Explorer V6 uit 1999. In eerste instantie hadden we een V8 Chevrolet-camper gekocht, maar die kregen we technisch helaas niet op tijd af. Toen hebben we besloten een andere auto te kopen.” Paul en Pieter hebben hun Ford omgedoopt tot een heuse spiegelbolide. “We zijn al wekenlang, soms zelfs tot in de nachtelijke uurtjes, bezig om de auto volledig te beplakken met spiegeltjes van één bij één centimeter. Doordat we op het dak van de auto ledlampen plaatsen die op die spiegeltjes schijnen, creëren we een zee van licht. Ik denk dat wij op deze manier wel zullen opvallen tijdens de rally”, lachen Paul en Pieter. “We hopen er stiekem een beetje op dat we de originaliteitsprijs winnen.”

Carbage Run
Begonnen in 2009 is de Carbage Run inmiddels uitgegroeid tot een evenement van formaat met drie verschillende edities. Aan de zomereditie doen dit jaar maar liefst 1000 auto’s en in totaal 3.000 mensen mee. Voorwaarde om te mogen deelnemen is een auto van voor 1999 met apk die een waarde heeft van maximaal 500 euro. Bij de Carbage Run gaat het niet om snelheid of tijd, maar om creativiteit, gekkigheid, avontuur en lol maken.

Arena volgt de verrichtingen van Pieter van der Linden en Paul van Zummeren op de voet gedurende de Carbage Run. Houd Arenalokaal.nl in de gaten voor actueel nieuws en foto's.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties