Schaijk

Schaijkse orkesten geven 'hutspotconcert' op 17 november

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Drie Schaijkse orkesten verzorgen op zaterdag 17 november vanaf 20 uur een bijzonder optreden in dorpshuis De Phoenix. Onder de noemer 'Hutspotconcert' schotelen het fanfareorkest van muziekvereniging Concordia, Blaskapelle Fresia en BigBand 05-06-‘07 het publiek een gevarieerd en avondvullend programma voor. Als extra jus levert ook het slagwerkorkest van Concordia een muzikale bijdrage.

Concordia.

Om het verschil in muziekstijlen duidelijk naar voren te laten komen hebben de orkesten ieder in hun eigen stijl het nummer Jan Klaassen de Trompetter van Rob de Nijs laten arrangeren, zodat men van de verschillende basisingrediënten kan genieten in hetzelfde gerecht. De drie orkesten hopen met dit gezamenlijk concert de belangstelling voor hun eigen muziekstijl - blaas- en slagwerkmuziek, Böhmisch, Mährische blaasmuziek en pop, rock, funk, soul en jazz - onder de Schaijkse bevolking nog meer bekendheid te geven. Maar bovenal willen de muziekgezelschappen laten zien dat ook op muziekgebied Schaijk een werelddorp is. Kortom een smakelijke hutspot van muziek.

Muziekvereniging Concordia
Muziekvereniging Concordia is opgericht op 22 november 1910. De vereniging is gestart als fanfareorkest. In 1960, bij gelegenheid van het 50-jarig jubileum, is een drumband opgericht. In 2002 is de drumband overgegaan in het slagwerkorkest. Daarnaast beschikt de vereniging nog over studiegroepen. Muziekvereniging Concordia heeft een niet weg te denken plaats in de Schaijkse gemeenschap. Bij vele festiviteiten in het dorp zijn zij aanwezig en leveren hun muzikale bijdrage aan de feestvreugde. Bijvoorbeeld op Koninginnedag en bij de intocht van Sinterklaas, maar ook bij andere activiteiten in het dorp. Ook worden elk jaar diverse concerten gegeven. Een andere in het oog springende activiteit is de opzet en uitvoering van de muziekshows, waarbij de blaas- en slagwerkmuziek op aantrekkelijke wijze worden gepresenteerd.

Blaskapelle Fresia
Blaskapelle Fresia is aan het begin van 2012 opgericht door dirigent Simon Meurs, zijn echtgenote Annie en vriend Frans Maas. Combineren van hun voorletters leverden de fleurige naamgeving op. Met het speciale doel om, naast andere optredens, minimaal eenmaal per jaar een concert te organiseren ten bate van de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), is Blaskapelle Fresia een bijzonder orkest. In zes jaar is al meer dan 14.000 euro bijeengebracht voor KiKa. De ruim twintig muzikanten komen uit geheel Noordoost-Brabant en Gelderland. De programma's van Fresia bestaan uit traditionele Böhmische en Mährische blaasmuziek met pittige marsen, vloeiende walsen, karaktervolle polka’s, speciale solisten, maar ook gezellige stemmingsmelodieën; instrumentale nummers en titels met zang.

Bigband 5-6-'07
Bigband 5-6-'07 (five six o'seven) is een enthousiaste, eigentijdse bigband uit Schaijk onder de bezielende leiding van Rob van den Hoven. Het orkest wordt aangevuld met zangeressen. De Bigband is in 2007 opgericht en was onder meer te horen op Jazz in Duketown en tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Een van de hoogtepunten was het zelf georganiseerde Big Fusion waarbij de bigband het podium deelde met een rapper, een DJ en verschillende gastsolisten. Niet alleen pop, maar ook rock, funk, soul en jazzy nummers passeren de revue. Nummers van nu en van toen, instrumentaal of met zang. Als het maar lekker klinkt of dansbaar is. Het repertoire bestaat niet alleen uit bekende nummers. Bigband 5-6-'07 speelt ook nummers die onbekender zijn bij het grote publiek.

Rookworst
Tijdens het concert kan de honger gestild worden door de aankoop van een warme halve rookworst. Eventueel kan men er ook eentje koud, verpakt mee naar huis nemen. Dit ter ondersteuning van de muziekopleiding van Concordia.

Blaskapelle Fresia.

BigBand 05-06-‘07.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties