Schaijk

Schaijkse kunstschaatsster Lois Marly Libregts zevende op NK

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/DEN HAAG - Tijdens de internationale Challenge Cup, die afgelopen weekend plaatsvond in de Uithof in Den Haag, behaalde de Schaijkse kunstschaatsster Lois Marly Libregts een fraaie zevende plaats in de strijd om het Nederlands kampioenschap. (foto: Anneke Vos)

In een vol en sfeervol ijsstadion konden de massaal toegestroomde toeschouwers vier dagen lang genieten van topkunstschaatsen, met deelnemende landen als Japan en Amerika. De Nederlandse deelnemers streden vooral om het nationaal kampioenschap. Lois, die als eerstejaars Junior deelnam, reed twee stabiele küren en eindigde zowel in de korte als in de lange kür op een prima zesde plaats. Overall eindigde Lois op een zevende plaats met een overbrugbaar puntenverschil naar de Nederlandse Top 5.

Lois Marly Libregts: "'Ik baal dat in de wedstrijd mijn dubbel Axels er nog niet uitkomen, vooral omdat ik ze in trainingen wel laat zien. Over het algeheel ben ik redelijk tevreden met beide kuren. Al zijn er zeker verbeterpunten. Zo een eerste jaar als Junior is heel leerzaam en ik was voornamelijk heel blij dat ik mocht deelnemen voor Nederland aan de Challenge Cup en het Nederlands Kampioenschap. Natuurlijk wil je het dan extra goed doen en geeft dat wat extra spanning. Aan de andere kant is dit seizoen voornamelijk een 'overgangsjaar' geweest naar een voor mij nieuwe categorie waar ik de komende jaren in kan groeien. Gelukkig haalde ik mijn levels in mijn pirouettes en de passen series. Als ik de balans op maak mag ik redelijk tevreden zijn over mijn NK entree in een voor mij nieuwe categorie. De afgelopen dagen hebben we samen met onze trainers en team meteen een stage gehad in Wilrijk, Belgie bij een Russische trainster. dat was op sommige punten vernieuwend en heel leerzaam. Vandaag zijn we met #TeamNederland aan het trainen in Tilburg. Nu is het toewerken naar voor mij de laatste wedstrijd van het seizoen. Ik mag van13 tot en met 15 maart deelnemen aan de Coupe de Printemps in Luxemburg. Een internationale ISU wedstrijd waar ik in de Junioren categorie voor Nederland mag uitkomen en ervaring mag opdoen. Ik ben trots en blij dat ik wederom ben toegevoegd aan het #SKN Team van Joan Haanappel, Joan en haar stichting biedt ons veel mogelijkheden en unieke kansen die heel leerzaam zijn. Ik heb weer heel veel inspiratie en motivatie opgedaan tijdens de Challenge Cup en nu alweer zin in het volgende seizoen!"

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties