Schaijk

Schaijkse kunstschaatsster Lois Marly Libregts sluit seizoen af met zilver

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/EINDHOVEN - Na de afgelopen weken, met mooie resultaten in buitenlandse wedstrijden in Belgie (7e), Luxemburg (11e) en aansluitend een toptrainingskamp met de Joan Haanappel Stiching Kunstrijden Nederland (SKN) in Den Haag, sloot Lois Marly Libregts afgelopen weekend haar wedstrijdseizoen in Eindhoven af met twee prima kuren. De Schaijkse eindigde als tweede achter Roos van der Pas.

Lois Marly Libregts (links) en Roos van der Pas.

"De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen", vertelt Lois. "Met mooie internationale wedstrijden zoals de Kempen Trophy in Belgie en de ISU Coupe du Printemps in Luxemburg. In België kon ik door een pijnlijk zitvlak niet helemaal voluit gaan, maar in Luxemburg ging het gelukkig al weer beter. Mijn elfde plaats in Luxemburg was dan ook een prima afsluiter van een mooi seizoen waarin ik heel veel geleerd heb. Aansluitend op deze wedstrijden, heb ik een heel intensief maar goed trainingskamp gehad in de Uithof in Den Haag. Het was mijn eerste SKN-trainingskamp met het Team van Joan Haanappel en Sjoukje Dijkstra, onder leiding van de Engelse oud-Olympier Chris Howarth en Adam Solya (choreograaf), een hele mooie ervaring en tevens een mooie kans die ik krijg om veel te leren. Afgelopen weekend was een vrij onverwachte extra afsluiter van een mooi schaatsjaar. Een jaar waarin ik veel nieuwe stappen heb gezet onder leiding van mijn nieuwe coaches. Op deze manier leg ik een mooie basis voor groei in de komende jaren." 

De komende lente- en zomerperiode staat voor Lois in het teken van veel trainen en hard werken. "De zomertrainingskampen zijn al gepland. Nu wat rust en dan weer opbouwen en verbeteren! Voor het nieuwe wedstrijdseizoen worden zowel de korte als de lange kür vervangen. Daar heb ik nu al zin in. Dankbaar ben ik voor mijn sponsoren. Zonder hen zou ik mezelf niet zo kunnen ontwikkelen in mijn sport, ik wil ze dan ook heel erg bedanken voor hun support!"

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties