Schaijk

Schaijkse kunstschaatsster Lois Marly Libregts naar NK

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De Schaijkse kunstschaatster Lois Marly Libregts heeft tijdens de tweede KNSB Cupwedstrijd in Utrecht haar punten behaald voor deelname aan het NK kunstschaatsen en de internationale Challenge Cup in Den Haag, die plaatsvinden van 22 tot en met 25 februari. 

Lois Libregts: "Ik ben heel blij met het behalen van mijn punten voor deelname aan het NK! Ik kijk nu al uit naar deze internationale wedstrijd in Den Haag. In het vorige seizoen kon je je punten halen bij de buitenlandse ISU-wedstrijden. Helaas is dat voor onze categorie (Advance Novice,red.) dit seizoen veranderd. Dat is jammer, want dat betekent dat je maar drie kansen hebt om in Nederland je punten te halen. Mijn nieuwe korte kür ging goed in Utrecht en dat leverde me ook mooie punten op en een vierde plaats. In de lange kür miste ik een dubbele sprong wat me extra punten kostte. Gelukkig was mijn lange kür toch goed genoeg voor een mooie uitslag, zevende. In totaal eindigde ik bij deze KNSB Cup op de zesde plaats."

Lois heeft zichzelf een nieuw doel gesteld. "Ik ben hard aan het werk om de Dubbel Axel goed onder de knie te krijgen, zodat ik deze sprong in mijn küren kan gaan schaatsen. Ik ben nu met een Nederlandse delegatie in Estland voor de Tallinn Trophy. Deze ISU wedstrijd is te volgen via livestream. Ik ben heel benieuwd naar het niveau van de deelnemende schaatsers, dit zijn tenslotte toch de echte kunstschaatslanden. Zaterdag schaats ik mijn korte kür (aanvang wedstrijd 16 uur) en zondag start de wedstrijd (Free Program) om 12.30 uur."

Alle informatie over de wedstrijd en de livestream in Tallinn, Estland: www.tallintrophy.eu. Livestream: www.youtube.com/user/TallinnTrophy

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties