Schaijk

Schaijkse kunstschaatsster Lois Marly Libregts hoopt op mooi wedstrijdseizoen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Normaal gesproken zouden momenteel de eerste kunstschaatswedstrijden voor de Schaijkse Lois Marly Libregts een feit zijn, maar door de wereldwijde situatie omtrent Covid-19 ziet ook haar wereld er anders uit. (foto: Anneke Vos)

Na een mooi Juniorendebuut op het Nederlands Kampioenschap eind februari en een aansluitend trainingskamp volgde helaas een knieblessure voor Lois, waar ze momenteel van herstellende is. De Schaijkse moest zich door haar blessure afmelden voor haar laatste internationale wedstrijd in Luxemburg. In diezelfde week werd deze wedstrijd volledig geannuleerd in verband met Covid-19 en sloten de ijsbanen wereldwijd voor drieëneenhalve maand. Maandenlang geen ijs en dus ook geen ijstrainingen, maar drie online 'Off Ice-trainingssessies' per dag stonden er in die periode op het menu. Tevens werd er op de fiets, rollerskates en de Elite-spinner aan de conditie en de pirouettes gewerkt.

Gelukkig mocht Lois vanaf midden juni eindelijk weer het ijs op en tevens door haar NOC*NSF-status. Meer dan drie maanden lang reed zij iedere dag afwisselend naar Leuven, Mechelen en Hasselt om te trainen en de trainingsachterstand in te halen. Onder strikte voorwaarden en richtlijnen werd er hard getraind samen met toptrainers Carine Herrygers en Jorik Hendrickx.
Inmiddels heeft Lois ook weer 2 SKN (de stichting van en onder bezielende leiding van Joan Haanappel, red.) trainingskampen achter de rug onder leiding van Kevin van der Perren en de Franse topchoreograaf Benoit Richaud.

De wedstrijdplanning voor dit seizoen geeft veel onzekerheden. Normaal gesproken vindt op 21 en 22 november de eerste KNSB Cup plaats in Utrecht. Mochten de huidige maatregelen van kracht blijven dan zouden NOC*NSF-statushouders op aangewezen topsportlocaties een wedstrijd mogen rijden (zonder publiek). Vooralsnog is het fijn dat er in ieder geval, ook zonder publiek en onder strikte voorwaarden, op de ijsbanen getraind mag worden.

Lois Marly Libregts: "Natuurlijk is gezondheid en veiligheid voor iedereen het allerbelangrijkste! Ik hoop dat de situatie omtrent Covid-19 voor iedereen verandert en verbetert. Maar ik kijk heel erg uit naar de wedstrijden en ik hoop ook weer in het buitenland te kunnen schaatsen en te kunnen zien wat mijn vooruitgang is. Al zal het wedstrijdveld er anders uitzien. De hele situatie doet veel ten aanzien van het kunstschaatsen. Het wordt aardig door elkaar geschud. Gelukkig doe ik het heel graag en heb ik goede mensen om me heen die me hierin steunen. Zolang er ijs is, is er hoop. En ik hoop ook weer wat van mezelf te kunnen laten zien op het ijs."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties