Schaijk

Opening zondagmiddag 19 september

Schaijkse kunstenaar Willie Manders opent eigen atelier: DEMANDER

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Willie Manders (76) schilderde en tekende zijn leven lang als professioneel etaleur en decorateur. De laatste jaren gebruikt hij zijn creatieve vaardigheden echter vooral voor het maken van vrij werk. Om zijn artistieke creaties te tonen, opent de Schaijkse kunstenaar op zondag 19 september aan de Burgemeester de Grootstraat 15 zijn eigen atelier, genaamd DEMANDER. Iedereen is die middag tussen 14 en 18 uur welkom om de vele schilderijen van Willie te komen bewonderen. De feestelijke opening van het atelier wordt verricht door de bekende Brabantse comédienne Christel de Laat, een fervent liefhebber van Manders’ kunst.

Willie Manders bezocht tijdens zijn werkzaamheden als etaleur door heel Nederland vele musea en galerieën en zag zo vele schilderijen. “Dat ga ik later ook doen dacht ik, want dat kan ik ook”, vertelt Willie, die vooral geïnspireerd raakte door de kunstenaarsgroep De Noordelijke Realisten, waar onder anderen Matthijs Röling, Pieter Pander, Henk Helmantel en Piet Sebens toe behoren.

Atelier DEMANDER
Bij het bezoeken van de galerieën viel het Manders op dat kunst niet goedkoop is. “Dat komt mede door de hoge galeriekosten, maar ook doordat voornamelijk ‘chique’ kopers geïnteresseerd zijn in kunst.” Het is een van de redenen dat de Schaijkenaar voor zijn atelier de laagdrempelige naam DEMANDER heeft gekozen. “Bezoekers gaan hier gewoon naar ‘De Mander’, zo worden alle ‘Mandersen’ in Schaijk immers genoemd. Demander is ook het Franse woord voor vragen. Dus de chiquere bezoekers gaan naar ‘Ateljee Demandee’”, lacht Willie, die zeer divers werk heeft, maar naar eigen zeggen het liefst stillevens schildert. “Dat vind ik het allerleukste om te doen.”

‘Ook werk in opdracht’
In de naam DEMANDER schuilt ook de uitdrukking ‘Art on demand’, geeft de kunstenaar aan. Dat betekent dat hij ook werk in opdracht maakt.
Willie Manders: “Voor al mijn schilderijen geldt dat ze zeer betaalbaar zijn doordat ze rechtstreeks van de maker komen. En de schilderijen stellen echt iets voor.”

Kijk voor meer info op www.williemanders.nl

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties