Schaijk

Schaijkse karter Jens van der Heijden sluit Belgisch kampioenschap succesvol af

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/GENK - De jonge Schaijkse karter Jens van der Heijden heeft het Belgisch kampioenschap succesvol afgesloten met een fraaie vierde plaats.

Afgelopen weekend was de finale van het Belgisch Kampioenschap (Belgian Max Challenge). Na 10 wedstrijden op circuits in Genk (België), Kerpen (Duitsland), Mariembourg (België) en Berghem werd de finale wederom in Genk verreden, in het 'Home of the Champions', de baan waar Max Verstappen, Stoffel vanDoorne en andere grote helden vandaan komen. Het weer was prachtig en de condities perfect. "Samen met Enzo Bol kwam ik uit in de mini-maxklasse voor team Kombikart Racing uit Schijndel", vertelt Jens van der Heijden. "Onze monteurs Billy van de Clundert, Marcel van de Ekhart en Bart Kienhuis hebben op zaterdag gezocht naar de juiste afstellingen tijdens de vrije trainingen. We kwamen beiden goed mee en reden steeds in de top 5. We miste nog wel wat snelheid om aansluiting te krijgen met P1 en P2."

Zondag begon met een vrije training. Jens: "Daarin reed ik enorm goed. Een P2! Ik zat er goed in. Tijdens de kwalificatie was ik het even kwijt en kwam te laat op gang. Ook wilde ik mijn maatje Enzo helpen. Het leverde uiteindelijk een P6 op voor mij en P5 voor Enzo. Ik voelde gewoon dat het sneller kon, dus had alle vertrouwen in de race."
De start van de pre-finale was rommelig. "Voor mij remde een rijder verkeerd waardoor ik hem raakte. Ik viel terug naar een 8ste plek en kon weer aan mijn aanval beginnen. Dat ligt me wel dus mijn ronde-tijden waren goed en ik liep in op mijn voorgangers. Al snel kwam ik terug naar P4. Helaas was de wedstrijd niet lang genoeg om P3 te pakken."

In de finale kende Jens een moeizame start. "Ik lag 5de en moest knokken. Uiteindelijk eindigde ik wederom P4 achter Nathan Schaap met als resultaat een 4de plek in het Belgische kampioenschap. Daar ben ik supertrots op. Mijn doelstelling aan het begin van het seizoen was P5 eindigen in deze competities met 26 rijders. Dat het P4 is geworden, heeft mijn verwachtingen dus overtroffen."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties