Schaijk

Schaijkse kapsalon Ploegmakers opent pop-up filiaal om vraag aan te kunnen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Kapsalon Ploegmakers heeft naast de recente verbouwing van het bedrijf extra ruimte gehuurd om aan de enorme vraag van klanten te kunnen voldoen. Door de coronacrisis zijn er vier mensen fulltime bezig met het maken van afspraken. Op maandag 11 mei, wanneer het weer is toegestaan om te knippen, heropent de kapsalon dus niet één maar twee zaken, volledig ingericht volgens de regels van het RIVM. Daarmee is de eerste pop-up coronakapsalon een feit.

"De afgelopen tijd werden wij zóveel gebeld en gemaild met de vraag van mensen wanneer ze weer afspraken konden inplannen. Omdat het ons zorgen baarde of wij in deze extreme vraag konden voorzien en daarbij ook nog konden voldoen aan alle geldende coronamaatregelen, besloten we om een pand erbij te huren", legt eigenaresse Sissie Ploegmakers (foto) uit. Uiteindelijk was het makkelijker gezegd dan gedaan. "Wat we in zeer korte tijd met elkaar hebben gerealiseerd is echt heel mooi."

Locatie
Tijdens een online brainstormsessie met haar personeel kwam Sissie tot de conclusie dat het met het oog op de RIVM-maatregelen goed zou zijn om meer ruimte te hebben dan de huidige salon. "We werken normaal met 17 mensen tegelijk in de salon, dan is het heel erg moeilijk om aan de anderhalve meter afstand te kunnen voldoen. Daarom kwam uiteindelijk het idee om eens in de buurt te gaan kijken of er ergens een winkelpand te huur stond. Daar zou dan het andere gedeelte van het personeel kunnen werken, zodat ook iedereen weer tegelijk aan de slag kan."
Sissie liet het idee bezinken en pakte de fiets om in de buurt te kijken naar mogelijkheden. "Het meest bizarre was dat op slechts 50 meter van ons huidige pand een winkelruimte leeg was komen te staan. Ik heb toen gelijk de makelaar gebeld en de deal gesloten. Dat was zo’n vier weken geleden."

Uitdaging
Na het tekenen van de huurovereenkomst begon de uitdaging pas echt. Sissie: "Vindt in deze tijd maar eens genoeg stoelen, spiegels, wasbakken en dat soort zaken. Daarnaast moest de pop-up store ook netjes aangekleed en ingericht worden. Uiteindelijk was het ook nog nodig om de stroom- en watervoorziening in het pand aan te passen, omdat we natuurlijk veel water en stroom gebruiken. Bouwvakkers hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat de pop-up store in vier weken tijd echt een volwaardige kapperszaak is geworden."

Om te voldoen aan de coronamaatregelen is de pop-up kapsalon ruim opgezet. De stoelen en spiegels staan op minimaal twee meter afstand van elkaar zodat ook als de kapster naast de klant staat om te knippen alsnog de anderhalve meter is gewaarborgd. "Op de grond staat de afstand overal aangegeven. Tussen de stoelen staan pvc-schermen en we hebben een aparte wachtruimte waar ook weer alle regels worden nageleefd", legt Sissie uit.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties