Schaijk

Feestelijke opening nieuwe accommodatie

Schaijkse jeu de boulesclub Le Jeteur houdt open dag op zaterdag 18 september

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De Schaijkse jeu de boulesclub Le Jeteur houdt op zaterdag 18 september een open dag. Van 14.30 tot 17.30 uur zijn er tal van activiteiten op het terrein aan de Bossestraat 10. Eerder die dag, om 13.30 uur, verricht Landerds burgemeester Marnix Bakermans de officiële opening van de prachtige nieuwe accommodatie van de vereniging.

Met de feestelijke opening van de nieuwe accommodatie gaat een langgekoesterde wens in vervulling voor Le Jeteur. "Wij zijn als jeu de boulesclub al geruime tijd bezig met de realisatie van een eigen accommodatie", vertelt Martien Siebers namens de Schaijkse vereniging. "De eerste gesprekken met de gemeente dateren al van mei 2006. Dat waren gesprekken om een eigen locatie te kunnen krijgen waar we jeu de boulesbanen konden aanleggen en een gebouw/clubhuis met daarin een eigen ontmoetingsruimte en binnen jeu de boulesbanen. Op 18 september 2021 is het zover en kunnen we onze nieuwe accommodatie, met 26 verlichte buitenbanen, 16 binnenbanen en een geweldige ontmoetingsruimte, officieel openen."

Martien vertelt hoe de nieuwe accommodatie tot stand is gekomen. "Onze insteek was om een project te realiseren als volledig circulaire economie. We wilden gasloos bouwen, zelf energie opwekken met zonnepanelen en zoveel mogelijk werken met bouwmaterialen die al in andere projecten gebruikt zijn geweest. Dat hield in dat we moesten gaan zoeken naar gebouwen die gesloopt of verbouwd gingen worden en waar nog kwalitatief goede materialen in zaten die wij eruit mochten halen en weer geschikt konden maken voor hergebruik."

Het hele project is tot stand gekomen dankzij de vrijwillige medewerking en inzet van vele leden van de vereniging, benadrukt Martien. "Voor de financiering van ons het project hebben we een subsidie van de gemeente en BOSA ontvangen, maar het belangrijkste deel hebben we middels het uitgeven van obligaties verkregen. Deze zijn voor een zéér groot deel aan onze leden uitgegeven. Dankzij deze enorme financiële steun en geweldige inzet in het gehele bouw- en sloop proces hebben wij dit alles kunnen realiseren. Wij zijn daarom alle leden, het MKB en de bouw- en sloopbedrijven enorm dankbaar dat wij dit project met hun medewerking en diensten hebben kunnen realiseren. Er staat nu een zéér milieuvriendelijk, energieneutraal en onderhoudsarm complex, een verrijking voor de gehele Schaijkse gemeenschap."

Aanmelden voor open dag
Vanwege de geldende coronamaatregelen dienen bezoekers van de open dag van Le Jeteur zich voor 10 september aan te melden via e-mail: openinglejeteur@lejeteur.nl. Daarnaast moet men een geldig legitimatiebewijs tonen in combinatie met een van de onderstaande documenten: -Vaccinatiebewijs-Herstelbewijs van minder dan 6 maanden-Testbewijs met negatieve uitslag

Doneren
Tijdens de open dag kan men ook een donatie doen in een speciale giftenbus. "We hebben een mooi terras, maar nog geen terrasmeubilair. Daarvoor willen we graag geld inzamelen." Doneren kan ook per bank: NL30 RABO 0146 3082 04 ten name van Le Jeteur, onder vermelding van 'Donatie terrasmeubilair'.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties