Schaijk

Schaijkse Inge van der Heijden start in tiende Kasteelronde Mill

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MILL/SCHAIJK - Op zondag 26 mei wordt de tiende Kasteelronde van Mill verreden. Het belooft een mooie wielerdag te worden met een gevarieerd programma. Ook de Schaijkse wereldkampioene Inge van der Heijden verschijnt aan de start. 

Clubvrouwen gaan dit jaar de strijd met profvrouwen aan. (foto: LanderdFotografie)

Als eerste gaan de renners in de sportklasse van start gevolgd door de amateurs. In beide categorieën zijn diverse streekrenners op de overwinning uit.
Vervolgens is het de beurt aan de regionale niet-licentiehouders in de bedrijvenrace. Diverse bedrijventeams gaan daarin de strijd aan om de Fresh & Colourful Cup.

Het slot van de wielerdag is weggelegd voor de vrouwen. In voorgaande twee edities stond de wedstrijd alleen open voor clubrensters. Dit jaar zullen ook professionele vrouwen aan de start verschijnen. Alle ogen zullen gericht zijn op Inge van der Heijden uit Schaijk. Begin februari werd de ploeggenote van Marianne Vos in het Deense Bogense wereldkampioene veldrijden bij belofte-vrouwen. Ze is er op gebrand om in eigen regio een gooi naar de overwinning te doen.

Het programma van de Kasteelronde:
11.30 uur Sportklasse 50 km
13.00 uur Amateurs 60 km
14.45 uur Bedrijvenrace (Funklasse) 35 km
15.45 uur UCI-vrouwen/elite/beloften 70 km

Start en finish zijn bij Grandcafé ’t Lagerhuis aan de Beerseweg. Het 2,2 kilometer lange parcours loopt via de Groenedijk, Looierijweg, Brandsestraat, Voordijk en Kolkweg weer terug naar de Beerseweg. Het parcours zal voor al het verkeer worden afgesloten en de toegang is gratis. Organisatie is in handen van het comite Kasteelronde Mill dat bestaat uit vertegenwoordigers van Wielerclub Mill en Wielervereniging De Maaskant. Kijk voor meer informatie en inschrijving op de website www.kasteelrondemill.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties