Schaijk

Schaijkse Dorpspicknick gaat niet door

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De voor zondag 5 september geplande Schaijkse Dorpspicknick, een initiatief van het actieve burgerplatform Natuurlijk Schaijk, gaat niet door. Dat hebben de organisatoren van het evenement donderdag laten weten.

"We hebben overleg gehad met de gemeente en we mogen die zondag maximaal 750 mensen toelaten", zegt Bas Griffioen namens de organisatie. "Dat zou weliswaar een mooie opkomst zijn, maar er zijn te veel randvoorwaarden waaraan we zouden moeten voldoen. Zo zouden er hekken omheen moeten worden gezet, PCR-testbewijzen moeten worden gecontroleerd en moet iedereen via uitnodigingen worden geregistreerd. Eenmaal binnen zouden de deelnemers aan de picknick ook nog eens anderhalve meter uit elkaar moeten zitten. Zo hadden we dit evenement niet bedoeld. De beperkingen breken het beoogde concept te veel af. Logisch allemaal, want dat zijn nu eenmaal de regels en de gezondheid gaat natuurlijk voor."

'Aandacht voor elkaar'
Natuurlijk Schaijk hoopt volgend jaar alsnog een grote dorpspicknick te organiseren. Bas: "We gaan een nieuwe datum prikken en beginnen in 2022 gewoon opnieuw. We zien iedereen dan graag allemaal samen iets lekkers delen. Tegen degenen die al iemand hadden uitgenodigd om mee te nemen naar de dorpspicknick, zouden we willen zeggen: verzin iets anders leuks. Bijvoorbeeld samen wandelen en iets lekkers na op een terras. Samen een rondje fietsen, bij elkaar op de koffie of met een mooi clubje samen gaan eten ergens: dat mag wel! Op die manier hebben we toch nog een beetje aandacht voor elkaar, al is het dan niet aan die mooie lange tafel van 100 meter."

|Doorsturen