Schaijk

Internationale waardering voor I’m Alive

Schaijkse DJ Adaro maakt anthem voor Rebirth Festival

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/HAAREN – Haaren is van 12 tot en met 14 april volledig in de ban van het Rebirth Festival 2019 – Guardian of Eternity. De elfde editie van dit driedaagse hardstyle event geldt als dé kick off van het festivalseizoen. Het is een goed gebruik dat er bij dit soort grote feesten een speciale soundtrack wordt gemaakt die perfect past bij de sfeer van het event. Deze eer is dit jaar weggelegd voor de Schaijkse DJ Adaro, Thijs Ploegmakers. Hij is verantwoordelijk voor het Rebirth-anthem 2019, getiteld I’m Alive.

DJ Adaro.


Het Rebirth Festival, dat ooit begon als de vervanger van een plaatselijke touwtrekwedstrijd, is in de afgelopen elf jaar uitgegroeid tot een meerdaags event van formaat dat bezoekers trekt uit heel Europa en zelfs daarbuiten. Thijs Ploegmakers, die vorig jaar ook al het anthem maakte voor Hard Bass, aarzelde dan ook geen moment toen hij werd gevraagd het Rebirth-anthem te componeren. “Het is op de eerste plaats een grote eer, maar daarnaast ook een mooie kans. Alle hardstylefans zijn benieuwd wat voor anthem er dit jaar voor Rebirth is gemaakt, dus je plaat wordt zeker beluisterd door de scene”, vertelt de toonaangevende raw hardstyle-DJ uit Schaijk.

‘Twee maanden aan gewerkt’
Thijs heeft I’m Alive volledig zelf gecomponeerd, hij bedacht zelf de teksten en zanglijn. “Ik heb er wel twee maanden aan gewerkt. Omdat ik zelf geen geweldige zanger ben, is het anthem uiteindelijk ingezongen door een Amerikaanse zanger. Voor de rapstukjes heb ik een rapper benaderd.”
De DJ legt uit hoe hij te werk is gegaan bij het maken van het Rebirth-anthem. “Ik heb vooral gekeken naar wat het feest uitstraalt. Waar staat het Rebirth Festival voor? Rebirth betekent wedergeboorte, dat heb ik geprobeerd te vertalen naar het anthem. Het gaat over een soort van nieuwe start in het leven. Iedereen heeft in zijn leven wel een moment dat hij een goed voornemen heeft en een nieuwe start wil maken. Voor mij persoonlijk geldt dat ik in de afgelopen anderhalf jaar een nieuwe, meer melodieuze stijl heb ontwikkeld.”

‘This anthem is porn’
Het Rebirth-anthem I’m Alive staat sinds 8 maart op YouTube. In vier weken tijd is het al 122.000 keer bekeken en op Spotify is de track van Adaro zelfs al 153.000 keer beluisterd! Vanuit de hele wereld oogst de Schaijkse DJ lof voor zijn compositie. Een kleine greep uit de reacties: ‘Adaro always creating great things’, ‘Masterpiece’, ‘Légendaire, épique, sensationnel!’, ‘Lekkerrrrr’, ‘Muy excelente’, ‘This anthem is porn’ en ‘One of the best anthems I've ever listened to!’.

Gunz for Hire
Thijs Ploegmakers is dit weekend meermaals te bewonderen op het festival in Haaren. “Ik draai op vrijdag samen met de jongens van ons platenlabel Roughstate als ‘Roughstate Alliance’. Op de zaterdag sta ik als ‘Adaro live’ een halfuur lang op de mainstage, met alleen maar eigen tracks. Die dag treden we overigens ook nog op met Gunz for Hire (DJ-act samen met Randy Wieland - DJ Ran-D - uit Zeeland, red.) Op zondag draai ik nog een classics-set.”

Wil je alvast in de stemming komen voor het Rebirth Festival? Beluister het anthem van DJ Adaro dan op Spotify of YouTube.


I’m Alive

Sometimes, I try
To kill these demons deep inside of my mind
Yet times it feels like there’s no one that cares
But I will not let that get the better of me

(Whoo-hoo-hoo) I’m Alive
I opened up my eyes and saw the light
(Whoo-hoo-hoo) I’m Alive
It’s my Rebirth right now, time to make things right

I saw the light, yeah

(Whoo-hoo-hoo) It’s my Rebirth, Rebirth
(Whoo-hoo-hoo) It’s my Rebirth right now

You don’t know me
You don’t own me
You say you ride with the kid, you better show me
Scorchin’ the earth, remember that we the first
Surrender and say the word; REBIRTH


 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties