Schaijk

Schaijkse carnavalsjeugd geniet van bouwbezoek

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MOESLAND - Jeugdcarnaval Schaijk hield op 12 januari voor de vierde keer een bouwbezoek. Het bezoek aan de carnavalswagenbouwers wordt ieder jaar goed bezocht, zo ook dit jaar. "Zowel de deelnemende clubs Gruwelijk Locht, Kek Nou Es, Zuutjes An, Moi Gemakt, Goei Geknoei, Schon Gekwakt en Vur Mekoar als de jeugdige bouwers vinden het een hele leuke activiteit. En dat vinden wij zeer fijn om te horen", laat René Derks namens de organisatie weten. (foto's: Jan van Ballegooij)

Als eerste werd een bezoek gebracht aan de Nishut, waar maar liefst vier clubs aan het bouwen zijn. René Derks: "Daar stond zelfs al een wagen buiten waar ze een pop aan het opbouwen waren. Mooi om te zien en dat maakt het voor de bezoekers nog echter."
Binnen zagen de kids bij Gruwelijk Locht al wat geschilderde koppen en kregen ze wat te drinken. In de nishut werd nog volop gevormd en geplakt door Zuutjes An en Moi Gemakt. Daarna werd de route voort gezet naar Goei Geknoei.
Na een broodje kroket of frikandel en wat te drinken was het tijd om zelf te gaan bouwen. Dat deden de deelnemers bij Schon Gekwakt en Vur Mekoar.

René: "Het was een geslaagde dag en deze krijgt volgend jaar zeker navolging. Langs deze weg willen we alle bezoekers, begeleiders en uiteraard de clubs bedanken."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties