Schaijk

Beer & Music op Kasteel Tongelaar

Schaijkse band Lijn99 speelt op speciaalbierfeest Mill

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/MILL - Brouwerij de Blauwe Knoop en Kasteel Tongelaar presente-ren zondag 26 augustus een gratis (speciaal)bierfeest op het binnenplein van het kasteel. Met een BBQ én live muziek van de Schaijkse country- en rock-’n’-rollband Lijn99.

Lijn99.

Lijn99 bestaat uit Niels van den Bogaert, Sander Ottens en Frank van den Bo-gaert. Sinds 2016 laten deze heren een spoor van gezelligheid achter, waar ze ook komen. Met een avondvullend programma (gevuld met fijne kneiters van onder anderen Johnny Cash, Chuck Berry, The Rolling Stones en eigen materiaal) plus een professionele licht- en geluidsinstallatie, toveren deze drie multi-instrumentalisten op electrische gitaar, contrabas, banjo, piano en akoestische gitaar ieder podium om tot een walhalla voor de muziekliefhebber. Op 26 augus-tus krijgen ze op contrabas versterking van Tijn van Dijk uit Mill, bekend van Random, Beat the Stones en de legendarische Millse vriendenband The Dying Flutchmen.

Festivalbus uitgebrand
Eigenlijk zou Lijn99 alle optredens deze zomer met hun eigen festivalbus komen. Maar vorige maand brandde de zelfgebouwde festivalbus van Lijn99 volledig uit tijdens een grote schuurbrand in Schaijk. Samen met familie en vrienden hadden ze anderhalf jaar gewerkt aan hun droom: een podium en dansvloer op wielen. Deze zomer zouden ze alle events en festivals met de bus aandoen om daar een eigen Lijn99-area op te zetten; stroom inprikken en spelen maar. Die droom ging in rook op. Samen met tienduizenden euro’s spaargeld in materialen, speakers, instrumenten, mengpanelen en rookmachines. Heel veel mensen zijn de jongens vervolgens gaan helpen met een inzamelingsactie, om een nieuwe festivalbus te bouwen.
De teller van ‘Help Lijn99 weer op weg’ staat op dit moment op 12.000 euro en blijft klimmen. Nog lang niet genoeg, maar genoeg om weer vooruit te durven kij-ken. Misschien nog mooier dan alle donaties zijn de lieve reacties van iedereen. Kijk maar eens op https://www.doneeractie.nl/help-lijn-99-weer-op-weg/-29153

Brouwerij de Blauwe Knoop
In de brouwerij ben je van harte welkom voor de speciaalbiertjes van de Blauwe Knoop, één van de weinige kasteelbrouwerijen in Nederland. De brouwerij is de hele dag geopend en de brouwers staan je graag te woord om het brouwproces uit te leggen. Het optreden van Lijn99 met Tijn van Dijk start om 16 uur. Grill-meisters Hans en Bram staan achter de XXL BBQ-smoker. Geen entree, gewoon lekker komen en de na-zomer vieren. Zondag 26 augustus, van 12 tot 22 uur op Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12 in Mill. Meer info: www.kasteeltongelaar.nl

Brouwerij de Blauwe Knoop.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties