Schaijk

Schaijkenaren ontmoeten elkaar tijdens feestweek dorpshuis De Phoenix

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl


SCHAIJK – De Phoenix in Schaijk staat van maandag 6 tot en met zaterdag 11 september volledig in het teken van een feestweek. Vele Schaijkenaren ontmoeten elkaar in het dorpshuis, waar diverse leuke activiteiten plaatsvinden. (foto’s: Tilly van den Hoogen)

Woensdag 8 september was er een speciale dineractie van Carrousel Groen, waarbij bezoekers gratis iemand mee konden nemen naar het diner in het dorpshuis. Van deze mogelijkheid werd gretig gebruikgemaakt. De vele vrijwilligers van de Zorgcoöperatie zorgden voor een gezellige middag met dans en muziek van alle tijden. Ook Landerds burgemeester Marnix Bakermans nam een kijkje en sprak zijn waardering uit voor het eet-initiatief dat wekelijks plaatsvindt in De Phoenix. Voorafgaand aan het diner presenteerden Peter Klievink en Frank van Dorst namens de heemkundekring prachtige films over de historie van Schaijk, de scouting, het boerenleven, de parochie, bruiloften, kermis, het circus en het Moeslandse carnaval. De films mochten zich verheugen op een grote publieke belangstelling. Paul van Extel zorgde voor een muzikale noot.

Buitenbios
Ook de buitenbios op donderdagavond mocht zich ondanks de slechte weersvoorspellingen verheugen op een grote opkomst. Ruim 80 personen genoten op het Phoenixplein van Kapsalon Romy, een film over het meisje Romy en haar oma die Alzheimer krijgt. “Het was een schitterende warme avond en de mensen bleven nog gezellig een tijd zitten en buurten op het Phoenixplein”, laat de organisatie weten. "Alle activiteiten gedurende de feestweek werden druk bezocht en we kunnen samen de Phoenix 2.0 gestalte geven door ook actief deel te nemen in de toekomst."

Zaterdag 11 september van 15 tot 17 uur vindt buiten op het plein voor het dorpshuis een optreden plaats van de Big Band. Meer informatie over het programma van de feestweek staat op: www.dorpshuizenlanderd.nl

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties