Schaijk

Schaijkenaar Willie Manders werkt dagelijks aan ‘kluizenaarskunststuk’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Nu hij veelal aan huis is gekluisterd vanwege het coronavirus, is de Schaijkse kunstenaar Willie Manders (75) actiever dan ooit. Sinds twee maanden werkt Willie vrijwel dagelijks aan zijn ‘kluizenaarskunststukken’, zoals hij zijn schilderijen betitelt.

“Ik wilde graag iets te doen hebben in deze coronatijd en het leek me daarom leuk om iedere dag iets te schilderen”, vertelt Willie, die zijn artistieke creaties dagelijks deelt op facebook. De Schaijkenaar krijgt veel positieve reacties. “Er zijn zo’n veertig mensen die me elke dag actief volgen, zelfs vanuit Nieuw-Zeeland en Canada. Wanneer ik een keertje een dag niets heb geschilderd, krijg ik direct commentaar”, lacht Willie.

‘Zin en onzin’
Op facebook toont Willie iedere dag een fragment van het uiteindelijke ‘kluizenaarsschilderij’, vergezeld van een - veelal persoonlijk - verhaaltje. De onderwerpen waarover hij schildert lopen uiteen van herinneringen uit zijn jeugd tot actualiteiten uit het nieuws. “Het is zin en onzin, een soort weerspiegeling van mijn speelse geest”, zo vat hij het zelf samen.

Willie Manders heeft inmiddels twee ‘kluizenaarskunststukken’ afgerond (foto). “Momenteel ben ik bezig met nummer drie. Daarin schilder ik onder meer de gitaar van Chuck Berry, die heb ik ooit gezien in het Rockmuseum in Den Haag.”

Wil je de artistieke verrichtingen van Willie Manders ook volgen? Kijk dan op www.facebook.com/willie.manders.98

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties