Schaijk

Schaijkenaar Thijs van Grinsven uitgeroepen tot 'Autotechnicus van de toekomst'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Thijs van Grinsven (rechts op de foto) mag zich ‘Autotechnicus van de toekomst’ noemen. Afgelopen week behaalde de jonge Schaijkenaar de eerste plaats tijdens de landelijke vakwedstrijd ‘Autotechnicus van de toekomst 2020’ in Gorinchem. Thijs zit in het vierde jaar van de opleiding Technisch specialist personenauto’s op ROC De Leijgraaf in Veghel. (foto's: AMT.nl)

De weg naar de finale begon voor Thijs in november vorig jaar met de start van online voorrondes. "Het was een wedstrijd voor alle MBO-autotechniekstudenten om te laten zien wat zij kennen en kunnen", legt Thijs uit. "Daar hebben ruim 800 MBO-studenten aan meegedaan.Na een voorronde, halve finale en finale ben ik uiteindelijk eerste van Nederland geworden", vertelt de trotse Schaijkenaar.

De voorrondes
Tijdens de voorrondes kreeg iedere deelnemer dezelfde opdracht: “Maak voor een beginnende monteur een aansluitbeschrijving van een autoradio-opstelling”. Op het eerste gezicht een ongebruikelijke klus voor aanstormend autotechnisch talent. Maar om dit tot een goed einde te brengen moesten de deelnemers meten, diagnosestellen en rapporteren. Drie belangrijke vaardigheden voor een autotechnicus. Een extra moeilijkheidsgraad was de tijdsdruk. Het ging niet alleen om de goede antwoorden, maar ook om de tijd die de deelnemers hiervoor nodig hadden.

De finale
In tegenstelling tot de voorrondes was de finale levensecht. Storingen oplossen aan voertuigen. Motoren die plotseling stopten en zekeringen die doorbrandden. Aan het einde van de dag bleek dat Thijs van Grinsven de storingen het beste en snelste had opgelost en hij won daarmee de titel 'Autotechnicus van de toekomst 2020'.

Vanwege zijn knappe prestatie werd Thijs ook geïnterviewd door NPO Radio 1: https://www.nporadio1.nl/nos-met-het-oog-op-morgen/uitzendingen/736022-2020-02-11 (vanaf 49:20)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties